Artificierul, administratora şi unul dintre patronii firmei care a furnizat artificiile folosite în clubul Colectiv, reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au descins vineri la sediul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, administrată de Daniela Ioana Niţă, pentru a face percheziţii. Această firmă a livrat artificiile care au declanşat incendiul de la clubul Colectiv. Artificierul, administratora şi unul dintre patronii firmei de la care erau artificiile din Colectiv au fost reţinuţi.

UPDATE 22.15 Procurorii au reţinut-o şi pe Daniela Ioana Niţă, administratorul firmei, conform unui comunicat emis vineri seara de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Totodată, procurorii au făcut publice şi faptele pentru care sunt cercetate cele trei persoane reţinute. Astfel, artificierul Viorel Zaharia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în timp ce soţii Niţă sunt cercetaţi pentru favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. 

UPDATE 20.40 Cristian Niţă, unul dintre patronii firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, a fost reţinut de procurori.

Niţă a fost dus vineri după-amiază la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma percheziţiilor făcute la locuinţa acestuia şi la sediul societăţii. Soţia sa, Daniela Niţa, acţionarul majoritar al firmei, este audiată la PICCJ.

În cazul celor doi patroni ai firmei existâ suspiciuni că au distrus documente referitoare la contracte încheiate de societate, au declarat  surse judiciare.

Artificierul, reţinut

Un angajat al firmei de la care erau artificiile din clubul Colectiv, reţinut. Un angajat al firmei de la care erau artificiile din clubul Colectiv a fost reţinut, vineri, de procurorii Parchetului instanţei supreme, în dosarul privind incendiul în care şi-au pierdut viaţa 32 de persoane şi alte 200 au fost rănite.
Bărbatul a fost scos din sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi dus la Arestul Poliţiei Capitalei, după ce procurorii au emis, vineri seară, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele acestuia.

Surse judiciare au declarat că bărbatul reţinut este artificierul Viorel Zaharia, acesta fiind acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au probe care arată că, la câteva ore de la incendiu, în cursul zilei de sâmbătă, patroana firmei care a organizat focul de artificii le-ar fi cerut unor angajaţi să ia din sediul companiei mai multe documente şi să distrugă hardurile calculatoarelor aflate în sediul firmei.

Percheziţii şi audieri

Cristian Niţă, unul dintre patronii firmei de la care erau artificiile din clubul Colectiv, a fost dus la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma percheziţiilor făcute la locuinţa acestuia şi la sediul societăţii Golden Ideas Fireworks Artists.
Patronul firmei Golden Ideas Fireworks Artists a ajuns la sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în jurul orei 15.30, fiind însoţit de poliţiştii care au pus în executare mandatul de aducere emis pe numele acestuia.

Procurorii au făcut mai multe percheziţii în locaţii din Bucureşti şi Ilfov. ”În baza autorizaţiilor emise de către instanţa de judecată, sub coordonarea procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se efectuează percheziţii în şapte locaţii situate pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Giurgiu”, informează Parchetul General într-un comunicat.

Anchetatorii şi-au îndreptat atenţia asupra firmei care a asigurat focul de artificii în seara concertului. De la societatea Golden Ideas Fireworks Artists, administrată de Daniela Ioana Niţă, anchetatorii au ridicat până acum mai multe documente şi au audiat personalul.

Unde are sediul firma

Firma care a livrat artificiile folosite în clubul Colectiv în seara tragediei, Golden Ideas Fireworks Artists SRL, are sediul pe Drumul Sării, nr. 57.

Înregistrată în 2002, firma a fost închisă şi redeschisă din cauza datoriilor. Acum, Golden Ideas Fireworks Artists, care are cinci angajaţi, este pe profit. Afacerile companiei s-au plasat, anul trecut, la 1,38 milioane de lei, profitul net fiind de circa 19.000 lei.

De-a lungul timpului, firma patronată de Daniela Ioana Niţă a asigurat focuri de artificii în cadrul unor evenimente organizate de instituţii publice. Printre acestea se numără şi Primăria Capitalei, care a plătit pentru Revelionul 2013-2014 zeci de mii de euro.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite