Percheziţii la fiul lui Viorel Hrebenciuc. Sunt vizaţi şi avocaţi din dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov fac miercuri şase percheziţii în dosarul privind retrocedarea ilegală a 90.000 de hectare de terenuri. Oamenii legii verifică şi locuinţa fiului lui Viorel Hrebenciuc (PSD), Andrei Hrebenciuc, dar şi a unor avocaţi implicaţi în acest caz.

UPDATE Ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, procurorii DNA Braşov fac astăzi percheziţii domiciliare la şase adrese din Bucureşti şi din Braşov.

În acest caz, oamenii legii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Anchetatorii fac percheziţii şi la birourile unor avocaţi care ar fi vizaţi în acelaşi dosar.

Anchetatorii au descins miercuri la biroul lui Andrei Hrebenciuc, fiul PSD-istului Viorel Hrebenciuc, în acelaşi dosar privind retrocedarea ilegală a 90.000 de hectare de pădure.

Pentru simplificarea procedurilor, există şi varianta ca fiul lui Viorel Hrebenciuc să fie audiat la sediul central al DNA din Capitală, iar declaraţia lui să fie transmisă ulterior anchetatorilor de la Braşov.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor este urmărit penal în trei dosare. Unul dintre ele este la Braşov, acolo unde procurorii anticorupţie îl anchetează pentru mai multe infracţiuni de trafic de influenţă, constituire a unui grup infracţional şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană cu funcţie în partid. 

Dosarul retrocedărilor 

Este vorba despre dosarul în care sunt investigate retrocedări ilegale a 90.000 de hectare de păduri, alături de Hrebenciuc fiind urmărit penal şi deputatul PSD Ioan Adam pentru abuz în serviciu, cumpărare de influenţă şi constituire a unui grup infracţional organizat.
 
La rândul lui, senatorul PSD Ilie Sârbu este acuzat în aceeaşi cauză de sprijinirea unui grup infracţional şi folosirea influenţei de către o persoană cu funcţie în partid. Totul s-ar fi făcut cu complicitatea a doi judecători care acum sunt cercetaţi sub control judiciar pentru că ar fi dat hotărâri de retrocedare a zeci de mii de hectare de pădure către un solicitant care
nu ar fi avut dreptul.

Scandalul penal cu Giga TV

Un alt dosar în care apare numele lui Viorel Hrebenciuc este cel legat de licenţierea postului de televiziune Giga TV. Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra Neamţ, este urmărit penal pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, precum şi pentru folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid.
 
Potrivit procurorilor DNA, la cererea lui Gheorghe Ştefan, care direct sau indirect controlează postul de televiziune Giga TV, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc „s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri” pentru a o determina pe Laura Georgescu, preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), ca instituţia pe care aceasta o coordonează să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune.
 
„Suspectul Hrebenciuc Viorel s-a folosit de influenţa şi autoritatea pe care le deţine în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte“, arată DNA.

Planul de anihilare a Justiţiei

Ultimul dosar este cel în care Viorel Hrebenciuc i-a propus fostului purtător de cuvânt al PSD să iniţieze o lege prin care să fie abrogat un articol din legea 78/2000 privind faptele de corupţie, dar şi un proiect de graţiere şi amnistie pentru unele fapte tocmai pentru a se asigura că nu va executa o eventuală condamnare.

În schimb, Dan Şova ar fi primit asigurări ca va fi ajutat să devină preşedintele PSD. Dan Şova a acceptat schimbul de ajutor, conform procurorilor anticorupţie.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dosarul „Eminenţa Rozalie“. Planul lui Viorel Hrebenciuc de anihilare a Justiţiei

Cel puţin doi lideri importanţi ai PSD sunt urmăriţi penal de procurorii anticorupţie, fiind acuzaţi că negociau legi pentru a-i face scăpaţi de dosarele de corupţie pe politicieni. Viorel Hrebenciuc, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, şi senatorul Dan Şova, purtătorul de cuvânt al partidului, au fost chemaţi luni la DNA pentru a li se aduce la cunoştinţă acuzaţiile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite