Percheziţii DNA la Apa Nova şi la o firmă controlată de şeful securităţii din companie. Directoarea Lavinia Săniuţă, pusă sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie fac, miercuri, percheziţii la sediul Apa Nova, dar şi la sediul unei firme conduse de Teodor Stelian, şeful securităţii de la Apa Nova. Astăzi au fost la DNA directorul companiei Lavinia Săniuţă şi directorul adjunct Giovana Soare, procurorii schimbându-le calităţile de martori în cele de suspecţi. Cele două au fost puse sub control judiciar.

UPDATE Directoarea Apa Nova Bucureşti, Lavinia Săniuţă, şi directoarea adjunctă Giovana Soare au fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploieşti, care au schimbat încadrarea juridică în cazul lor din cea de martor în cea de suspect, interzicându-le să exercite orice funcţie în cadrul companiei.

Cele două sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. În plus, Lavinia Săniuţă este suspectată şi că a avut cunoştinţă şi a participat la interceptarea ilegală a unora dintre angajaţii companiei, spun sursele citate.

Măsura preventivă impusă de procurori implică, de asemenea, interdicţia impusă celor două de a exercita orice funcţie în cadrul companiei Apa Nova. În faţa procurilor ele au uzat de dreptul la tăcere, refuzând să dea orice declaraţie, iar în orele petrecute în faţa procurorilor ele au luat la cunoştinţă acuzaţiile care li se aduc şi care sunt probele de la dosar.

Mai multe percheziţii au loc, miercuri, la Apa Nova şi la sediul unei firme conduse de şeful securităţii de la Apa Nova, Teodor Stelian. La finalul acţiunii, acesta va fi dus la audieri.

Potrivit unor surse judiciare, Bruno Roche, fostul director al societăţii Apa Nova Bucureşti ar fi dispus măsuri de supraveghere şi interceptare ilegală a salariaţilor, în baza unui contract încheiat cu o firmă specializată administrată de Teodor Stelian, finul lui Ovidiu Semenescu.

În acest mod, directorul Apa Nova ar fi împiedicat divulgarea de către angajaţi a unor date care să conducă la depistarea ilegalităţilor din companie.

Francezul Bruno Roche este sub control judiciar, măsură impusă de procurorii DNA. El este suspectat că a aprobat plăţi în valoare de zeci de milioane de lei către firme controlate de Ovidiu Semenescu, Costin Berevoianu şi Vlad Moisescu, în schimbul intervenţiilor acestora pe lângă autorităţile publice din Bucureşti.

Contractele pentru servicii fictive au fost încheiate începând cu anul 2008, pentru ca cei trei să intervină pe lângă reprezentanţi ai unor instituţii publice, personal sau prin intermediari, în favoarea firmelor din grupul Veolia, printre care se numără şi Apa Nova.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA Ploieşti au schimbat încadrarea juridică pentru trei dintre persoanele audiate anterior ca martori în dosarul Apa Nova, cele trei fiind citate, miercuri, la sediul DNA Ploieşti în calitate de suspecţi, au declarat surse judiciare.

Astfel, printre aceste persoane se numără directorul general al Apa Nova Bucureşti, Lavinia Săniuţă, şi directorul adjunct al companiei, Giovana Soare, cele două fiind citate ca suspecţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

De altfel, la sediul DNA Ploieşti a ajuns în aceatsă dimineaţă, pentru a fi audiată, Lavinia Săniuţă.

La intrarea în sediul instituţiei, ea a declarat că nu are ce să îşi reproşeze în activitatea sa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite