Percheziţii DIICOT la solicitarea autorităţilor belgiene. Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală şi trafic de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii în Bucureşti şi Sibiu într-un dosar instrumentat de autorităţile belgiene, ce acuză o grupare de români de evaziune fiscală şi trafic de persoane.

Procurorii DIICOT au pus în aplicare un ordin european de anchetă, solicitat de către autorităţile belgiene, într-un dosar privind infracţiuni de evaziune fiscală, trafic de persoane, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Astfel, autorităţile susţin că acest grup infracţional arganizat s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor sociale faţă de statul belgian prin crearea imaginii false că firmele în cauză operau din România.

Conform informaţiilor rezultate din ancheta autorităţilor belgiene, persoanele vizate ar fi cauzat un prejudiciu estimat la 2,8 milioane de euro, prin folosirea acestor firme fantomă pentru angajarea mai multor persoane în sectorul contrucţiilor

Potrivit procurorilor, gruparea infracţională investigată s-a folosit de persoane juridice belgiene şi române pentru a crea aparenţa că anumite lucrări de construcţii erau executate în Belgia de către firme româneşti autonome, însă în realitate acestea nu erau autonome ci administrate din Belgia, în scopul obţinerii în mod fraudulos de beneficii materiale prin sustragerea de la plata contribuţiilor sociale belgiene.

Mai mult, susţin autorităţile, ar exista indicii potrivit cărora persoanele de naţionalitate română recrutate pentru muncă în construcţii în Belgia şi-au desfăşurat activităţile în condiţii aflate sub standardele minime reglementate în acest sens în legislaţia statului belgian.

„În cauză, în perioada 11 – 14 iunie, au fost efectuate un număr de 11 percheziţii  dintre care 7 în municipiul  Sibiu şi 4 pe raza municipiului Bucureşti, la persoane din cadrul grupării infracţionale investigate şi la sediile unor societăţi comerciale specializate în încheierea de contracte de muncă, în străinătate, în special în Belgia”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite