Percheziţii ale DIICOT Neamţ la o grupare care se ocupa cu şantaj şi camătă. Ce păţeau clienţii unor săli de jocuri de noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Neamţ au făcut, luni, nouă percheziţii la membrii unei grupări care se ocupa cu mai multe infracţiuni, între care şantaj şi camătă şi care ar fi ameninţat angajaţi şi clienţi ai unor săli de jocuri de noroc pentru a-i determina să plătească "taxă de protecţie". Şase persoane au fost duse la audieri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Neamţ, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Neamţ, au făcut, luni, 9 percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în camătă, şantaj, ameninţare, hărţuire, inducerea în eroare a organelor judiciare, influenţarea declaraţiilor şi nerespectarea regimului armelor si muniţiilor. 

Potrivit DIICOT, în perioada 2017-2020, în judeţul Neamţ s-a constituit şi a activat o grupare bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, al cărei scop a fost obţinerea unor foloase injuste de la reprezentanţii unor firme care administrau săli de jocuri de noroc, prin ameninţări cu acte de violenţă atât asupra angajaţilor, cât si asupra unor clienţi, acţiuni care au determinat reprezentanţii acestor săli să achite o "taxă de protecţie". 

Totodată, gruparea oferea bunuri şi sume de bani, cu titlu de împrumut, mai multor persoane din municipiul Roman, datornicii urmând a returna sumele de bani cu dobândă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării. 

"În cazul nerecuperării de către membrii grupării a sumelor de bani împrumutate, în timpul stabilit de către aceştia, dobânzile creşteau zilnic, iar datornicii erau ameninţaţi şi constrânşi psihic şi fizic în vederea efectuării plăţilor", arată DIICOT. 

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 4 autoturisme, sumele de 6.700 de lei, 725 de euro şi 12 telefoane mobile.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ au fost duse, pentru audieri, şase persoane.

 Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău, al poliţiştilor din cadrul IPJ Neamţ şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Alexandru cel Bun” Bacău şi IJJ Neamţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite