SURSE Percheziţii la locuinţa protestatarului Cristian Dide: Este suspectat că a trimis colete cu droguri procurorilor DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Procurorii DIICOT Iaşi fac, luni dimineaţa, percheziţii la locuinţa lui Cristian Dide, cunoscut pentru participarea la protestele antiguvernarmentale din 2017 şi militant al legalizării canabisului. În dosar sunt suspiciuni de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc, respectiv canabis, au declarat surse judiciare pentru „Adevărul”.

UPDATE: DIICOT a transmis un comunicat oficial în care informează că un bărbat ar fi trimis canabis, prin curier, la sediile DIICOT din Bucureşti şi Iaşi. Deşi în comunicatul de presă nu este menţionat numele lui Cristian Dide, surse judiciare au confirmat că el ar fi autorul.

" La data de 22.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Ilfov şi Călăraşi şi a municipiului Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane fizice suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc. În cauză s-a reţinut faptul că, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României, cantităţi de cannabis, pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete către DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.
În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi, vor fi conduse, în vedere audierii, un număr de 3 persoane", transmit procurorii.

Ştirea iniţială:

După ce se vor finaliza percheziţiile, Cristian Dide ar urma să fie dus la audieri la sediul DIICOT Iaşi, potrivit surselor citate.

Cristian Dide este unul dintre cei mai vocali protestatari #rezist, fiind prezent la toate manifestaţiile din Piaţa Victoriei, din 2017, împotriva guvernării PSD. Acesta a avut mai multe conflicte cu Jandarmeria, fiind amendat de mai multe ori. Dide deţine site-ul legalizam.ro, o platformă care susţine legalizarea canabisului.

Într-o postare din 18 noiembrie de pe pagina de Facebook a platformei, reprezentanţii acesteia anunţau că sunt în contact cu un grup de cinci parlamentari “interesaţi sa schimbe legea privind deţinerea de canabis pentru consum propriu”.

Site-ul deţinut de ONG-ul condus de Cristian Dide a publicat în premieră informaţia conform căreia premierul interimar Florin Cîţu a fost condamnat în SUA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite