UPDATE 18 reţinuţi pentru 24 de ore în cazul protestatarilor audiaţi în dosarul distrugerilor din timpul manifestaţiilor anti-restricţii din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Peste 20 de persoane suspectate de implicare în incidentele violente de luni noaptea, din Bucureşti, de la finalul manifestaţiei împotriva restricţiilor pentru combaterea pandemiei, au fost ridicate şi duse la audieri în urmă unor percheziţii care au avut loc în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov. 18 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

UPDATE 18 protestatari din cei 22 ridicaţi dimineaţă de poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Este vorba despre manifestanţi care au participat la protestele violente din Piaţa Unirii, din Bucureşti, în noaptea de luni spre marţi. Cel 18 indivizi le sunt aduse acuzaţii de ultraj, distrugere şi deţinere ilegală de muniţii.

UPDATE  Opt persoane au fost reţinute de anchetatori, pentru 24 de ore, potrivit Digi24. Cei opt sunt acuzaţi de distrugere şi ultraj.

***

„În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei , sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov şi mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracţiunile săvârşite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piaţa Unirii. În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi vor fi conduse la audieri 22 de persoane”, anunţă Poliţia.

VIDEO cu manifestanţi distrugând mobilier stradal în centrul Capitalei

Au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice. 

Acţiunea a beneficiat  de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de al Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite