Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov la mai multe societăţi acuzate de fraudă în valoare de 60 de milioane de dolari cu jucării şi haine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Societăţile sunt acuzate că au făcut importuri de jucării şi textile în valoare de 60 de milioane de dolari FOTO: Mediafax
Societăţile sunt acuzate că au făcut importuri de jucării şi textile în valoare de 60 de milioane de dolari FOTO: Mediafax

Poliţiştii bucureşteni au descins sâmbătă dimineaţa la mai multe societăţi din Bucureşti şi Ilfov, care au făcut importuri de jucării şi textile de peste 60 de milioane de dolari, o parte din mărfuri fiind comercializată fără documente, informează Poliţia Capitalei.

"Poliţia Capitalei – prin structurile de investigare a fraudelor – desfăşoară o amplă acţiune de prevenire şi combatere a faptelor de evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă cu ţigări, înşelăciune la măsurătoare şi încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe. Acţiunea este sprijinită de inspectori vamali şi de specialişti ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai Institutului de Metrologie", precizează Poliţia Capitalei, citată de Mediafax.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor – structura centrală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul inspectorilor vamali bucureşteni, fac percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la punctele de lucru a trei societăţi comerciale.

"În fapt, a fost dispusă începerea urmăririi penale împotriva mai multor cetăţeni români şi chinezi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada 2007 – 2012, au efectuat peste 2000 de importuri de mărfuri (jucării şi produse textile) din China în România, în valoare de peste 60 de milioane de dolari de dolari", arată Poliţia Capitalei.

O parte a mărfurilor a fost comercializată fără documente, iar veniturile astfel obţinute – în valoare de aproximativ 1,2 milioane de dolari de dolari, au fost transferate în contul unei societăţi off – shore din Insulele Virgine Britanice, cu scopul de a disimula provenienţa ilicită a veniturilor.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite