Percheziţii în Bucureşti şi în zece judeţe, la persoane şi firme din domeniul construcţiilor, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani

Percheziţii în Bucureşti şi în zece judeţe, la persoane şi firme din domeniul construcţiilor, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani

Foto: Arhva

Poliţiştii din Argeş fac, miercuri, peste treizeci de percheziţii în Capitală şi în zece judeţe la persoane şi firme din domeniul construcţiilor, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul estimat de către anchetatori depăşeşte două milioane de lei, iar zece persoane vor fi conduse la audieri.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, fac 36 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi în municipul Bucureşti la locuinţele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Activităţile se desfăşoară la firme din domeniul construcţiilor.

”Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2012 - 2015, cei vizaţi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de mărfuri de la furnizori. Aceştia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi comerciale de tip fantomă”, anunţă Poliţia Română.

Prejudiciul adus bugetului statului este de peste 2.175.000 de lei.

Zece persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş pentru audieri.

La acţiunea participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice din judeţele Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi din municipul Bucureşti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş.
citeste totul despre: