Percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe într-un caz de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

22 de percheziţii au loc, marţi dimineaţă, în Capitală şi în judeţele Ilfov, Dolj şi Constanţa. Procurorii caută mai mulţi suspecţi de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală care acţionau în domeniul tranzacţiilor cu metale şi pietre preţioase.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti fac miercuri mai multe percheziţii atât în locuinţele suspecţilor, cât şi în sediul şi în punctele de lucru ale unei societăţi comerciale - implicate în activitatea infracţională având ca obiect tranzacţii cu metale şi pietre preţioase, cu încălcarea dispoziţiilor legale.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012 - 2013, suspecţii ar fi făcut mai multe achiziţii de metale şi pietre preţioase, atât de pe piaţa internă, cât şi de pe teritoriul Turciei sau al altor state membre ale Uniunii Europene. 

Aceştia ar fi vândut apoi aceste produse prin intermediul punctelor de lucru ale unei societăţi comerciale de profil - controlate de aceştia (din Bucureşti, Craiova, Constanţa), fără a înregistra în evidenţa contabilă a acestei societăţi şi fără a declara organelor fiscale operaţiunile comerciale derulate. 

În acest fel, suspecţii ar fi produs statului un prejudiciu de aproximativ două milioane de lei.

Mai mult, spun procurorii, prin intermediul unui site de profil aparţinând acestei societăţi comerciale, ar fi fost tranzacţionate cantităţi semnificative de metale  şi pietre preţioase, iar o parte din sumele colectate de la clienţi (în special prin intermediul unor societăţi de curierat), ar fi fost transferate în conturile personale ale persoanelor vizate, fără întocmirea unor documente justificative privind livrarea acestor bunuri şi încasarea sumelor aferente.

În urma acestor percheziţiilor domiciliare vor fi puse în executare un număr de 19 mandate de aducere, totalul persoanelor ce vor fi aduse la audieri fiind de 23.

La activitatea de efectuare a percheziţiilor domiciliare participă un număr de aproximativ 100 de lucrători de poliţie din Bucureşti, Constanţa şi Dolj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite