Percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de circa 5 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii bucureşteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează joi zece percheziţii în Capitală şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 5.000.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă, în dosar sunt implicaţi 10 cetăţeni străini şi români, pe numele a trei dintre ei fiind emise şi mandate de aducere. Conform anchetatorilor, suspecţii, prin intermediul mai multor firme, ar fi încheiat tranzacţii fictive, în scopul deducerii de TVA.

Audierile vor avea loc la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sector 5. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al DOS — IGPR şi al SRI.

Descinderi DNA la Parchetul Judecătoria Măcin

Tot joi dimineaţă mai au loc percheziţii, însă în Tulcea, la sediul Parchetului Judecătoriei Măcin, într-un dosar dosar privind fapte de corupţie şi fals, comise în perioada 2007 - 2015.

Descinderile sunt efectuate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), conform cărora vizaţi în acest dosar sunt prim-procurorul Constantin Balaban şi o grefieră. În cursul zilei de 26 martie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt făcute percheziţii domiciliare în patru locaţii din oraşul Măcin, judeţul Tulcea, din care una este sediul unei instituţii publice, restul fiind domiciliile unor persoane fizice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite