UPDATE Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov. Primarul din Jilava, suspectat de mită, dus la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile au loc şi la o instituţie publică
Percheziţiile au loc şi la o instituţie publică

Mai multe percheziţii au avut loc marţi în Bucureşti şi în judeţul Ilfov într-un caz de corupţie. Acţiunea a avut loc şi la sediul Primăriei Jilava şi la locuinţa edilului Adrian Mladin, acesta din urmă fiind suspectat că a luat mită, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE Adrian Mladin a fost dus la sediul DNA la la ora 15.35.

UPDATE: Primarul din Jilava, Adrian Mladin, este printre persoanele vizate în anchetă, fiind suspectat că a luat mită, arată surse judiciare, potrivit News.ro.

Potrivit unui comunicat emis de DNA, cinci percheziţii au loc în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, atât la domiciliile unor persoane fizice cât şi la sediile unor societăţi comerciale, precum şi la sediul unei instituţii publice. 

În acest caz se fac cercetări pentru infracţiuni de corupţie comise în perioada 2010 - 2012.

Direcţia Naţională Anticorupţie a beneficiat de sprijin din partea Brigăzii de Intervenţie Specială a Jandarmeriei. 

Adrian Mladin a obţinut, la alegerile locale din 5 iunie, un nou mandat de primar, el candidând ca independent. Mladin este, în prezent, suspendat din funcţie, interimatul fiind asigurat de viceprimarul Ilie Ionescu.

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost condamnat, în martie 2014, de Curtea de Apel Bucuresti la şapte ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care şi fostul edil din Snagov, Apostol Muşat, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare. Cei doi sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Decizia de atunci nu a fost definitivă, motiv pentru care  a fost contestată şi se judecă la instanţa supremă, următorul termen fiind în 27 iunie.  

Dosarul a fost trimis în instanţă pe 14 februarie 2012, Adrian Mladin fiind acuzat de luare de mită, fals intelectual în forma participaţiei improprii, instigare la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.

Potrivit DNA, în calitate de primar al comunei Jilava, Adrian Mladin i-a cerut unui denunţător suma de 500.000 euro din care, la data de 19 septembrie 2011, a primit 50.000 euro, pentru ca, abuzând de funcţia pe care o deţinea, să dispună întocmirea, de către Comisia Locală de Fond Funciar, a unui plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunţătorului în suprafaţă totală de 23,8 hectare, iar loturile să fie alipite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite