Percheziţii în Bucureşti şi în cinci judeţe din ţară într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul creat, 20 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de percheziţii au loc, joi, în Bucureşti şi în cinci judeţe din ţară într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul creat în acest caz se ridică la aproape 20 de milioane de lei.

Poliţiştii bucureşteni, sub supravegherea Parchetului Capitalei, fac 42 de percheziţii, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Braşov şi Maramureş, 38 de persoane urmând să fie duse la audieri.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, „în perioada 2010 – 2015, reprezentanţii a şapte societăţi comerciale ar fi înregistrat şi declarat cheltuieli care nu ar avea la bază operaţiuni reale în sumă totală de 44,4 milioane lei, cheltuieli reflectate de achiziţii fictive de la mai multe firme ce ar avea <<comportament de tip fantomă>>”.

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 14 milioane de lei.

De asemenea, din probele stranse de anchetatori mai rezultă că suspecţii, pentru a se sustrage de la plata taxelor aferente livrărilor de marfă efectuate de aceştia, în calitate de persoane fizice, către mai multe societăţi comerciale, au ascuns veniturile ce trebuiau impozitate, prin crearea aparenţei că aceste livrări ar fi fost efectuate de către mai multe societăţi cu „comportament de tip fantomă”, emiţând în numele acestora mai multe facturi de livrări de bunuri şi transferând sarcina fiscală asupra acestora. Ulterior încasării în conturile societăţilor fictive a sumelor facturate, acestea au fost retrase în numerar de către suspecţi. 

Prejudiciul produs bugetului de stat prin ascunderea sursei impozabile se ridică la suma de circa 6 milioane de lei, iar suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 20 milioane de lei.

La această acţiune sunt mobilizaţi 170 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, acţiunea beneficiind de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite