Percheziţii în Bucureşti şi în cinci judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi de spălare de bani

Percheziţii în Bucureşti şi în cinci judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi de spălare de bani

După percheziţii, 38 de persoane vor fi duse la audieri FOTO Adevărul

Joi dimineaţa, au loc 40 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Olt, Giurgiu, Buzău, Vâlcea şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma percheziţiilor, 38 de persoane urmează să fie aduse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economie - Poliţia Sector 4.. Infracţiunile au fost comise de persoane care au legătură cu domeniul construcţiilor şi al materialelor de construcţii, servicii de pază şi consultanţă.  Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 20 de milioane de lei. 
 
Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi consultanţă, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată.
 
Acţiunea beneficiază de suportul Inspectoratului General al Poliţiei Române — Direcţia Operaţiuni Speciale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: