UDPATE Autopsia lui Ekeng. Legist: „Fotbalistul avea inima mărită”. Percheziţii la Serviciul de Ambulanţă Puls

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii la sediul Puls FOTO Arhivă Adevărul
Percheziţii la sediul Puls FOTO Arhivă Adevărul

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri au descins luni dimineaţă la sediul serviciului de Ambulanţă Puls de unde au ridicat mai multe documente. În acest dosar se fac verificări privind moartea suspectă a fotbalistului Patrick Ekeng, care nu ar fi beneficiat de primul ajutor aşa cum ar fi trebuit. Medicii legişti care au efectuat autopsia susţin că Ekeng avea inima mărită.

Medicul legist Abdo Salem a declarat, pentru „Adevărul”, că în urma autopsiei s-a stabilit că fotbalistul Patrick Ekeng avea inima mărită. „Am constatat că avea inima mărită, ceea ce poate determina tulburări de ritm. Am prelevat fragmente din organe, din sânge, din urină şi vom face analize amănunţite. S-au luat probe din toate lichidele şi vom face inclusiv analize toxicologice”, a declarat medicul.

Potrivit acestuia, diagnosticul preliminar stabilit de doctori este hipertrofie.

Documente ridicate de procurori

Oficiali ai Parchetului Capitalei au emis luni un comunicat de presă în care a precizat că, duminică, au fost ridicate documentele care arată istoricul medical al lui Patrick Ekeng de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, cât şi de la clubul Dinamo. Toate actele au fost puse la dispoziţia I.N.M.L. „Mina Minovici” Bucureşti.

De asemenea, în documentul citat se mai precizează că au fost ridicate documente şi aparatură medicală de la Ambulanţa Puls.

Conducerea ambulanţei, audiată de poliţişti

Surse din cadrul Poliţiei au arătat că inclusiv directorul Serviciului de Ambulanţă Puls a fost audiat.

De altfel, luni ar urma să mai fie audiaţi medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca unde a fost dus Ekeng cu o Ambulanţă Puls după ce s-a prăbuşit brusc pe teren.

Inspectorii de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) au făcut un control la PULS, fiind găsite medicamente expirate, fiole de adrenalină expirate folosite pentru proceduri de resucitare, defibrilatoare cu baterii descărcate în urma controlului făcut la sediul Ambulanţei Puls.

Reprezentanţii serviciului privat nu au putut spune cine este persona care se ocupă de partea medicală. Astfel, s-a decis suspendarea pe o perioadă de 30 de zile şi aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei.

 În urma acestui control, la serviciul de ambulanţă Puls, instituţiile statului, MAI şi Ministerul Sănătăţii, au identificat următoarele:

  • modificarea clasificării ambulanţelor, fără obţinerea aprobării legale în acest sens. Singurele ambulanţe funcţionale erau de tip A (destinate doar transportului pacienţilor), celelalte trei ambulanţe de tip B şi C (destinate urgenţelor) figurau ca defecte. Toate categoriile de intervenţii, inclusiv cele de urgenţă, se făceau cu ambulanţe tip A, care erau incomplet echipate.
  •  au fost identificare medicamente şi materiale sanitare cu termene de valabilitate depăşite. Echipa de control a găsit în trusele medicilor şi asistenţilor, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au găsit şi fiole de adrenalină, folosită pentru procedurile de resuscitare.
  •  pe ambulanţele utilizate de firma privată au fost găsite defibrilatoare cu baterii descărcate.


Potrivit investigaţiei MAI şi a Ministerul Sănătăţii, reprezentanţii firmei nu au putut preciza persoana responsabilă cu activitatea medicală prespitalicească de la nivelul societăţii.

"Aceste aspecte reprezintă neglijenţe şi abateri grave care revin în sarcina societăţii comerciale care asigură servicii private de ambulanţă", se menţionează în comunicatul celor două instituţii.

Patrick Ekeng a murit la câteva minute după ce a intrat pe teren 

Jucătorul camerunez al lui Dinamo s-a prăbuşit pe gazon în minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul, fără a fi atacat de vreun adversar.

Introdus pe teren în partea a doua, fotbalistul nu a apucat să joace decât câteva minute, după care s-a prăbuşit pe gazon, la mijlocul terenului. 

Jucătorii au făcut semne disperate către stafful medical, iar Patrick Ekeng (26 de ani) a fost transportat de urgenţă la spital. 

Citeşte mai mult pe aceeaşi temă:

Ekeng a murit: doctorul lui Dinamo admite că fotbalistul n-a fost defibrilat. Ce s-a petrecut în ambulanţă

Familia lui Patrick Ekeng. Mijlocaşul lasă în urmă o soţie şi o fiică în vârstă de doi ani

Ekeng a murit! Mesaj sfâşietor al unuia dintre jucătorii care au încercat să-l readucă la viaţă chiar pe terenul de joc

Scene de groază la Dinamo - Viitorul! Patrick Ekeng a murit. Medicii au încercat în zadar să-l resusciteze

Patrick Ekeng a murit. Soţia plecase în Franţa vineri şi îl aştepta acasă după finala Cupei

Patrick Ekeng a murit. Întrebările care au nevoie de un răspuns după această tragedie

Patrick Ekeng a murit: un coleg a anunţat soţia camerunezului despre tragedie. Curg lacrimi pe stadionul Dinamo

Ekeng a murit! Mesaj sfâşietor al unuia dintre jucătorii care au încercat să-l readucă la viaţă chiar pe terenul de joc

Patrick Ekeng a murit. Cum a relatat presa internaţională tragica ştire

Ekeng a murit: e al doilea fotbalist la moartea căruia a asistat doctorul Bătineanu. Medicul e desfiinţat de Dinu

Patrick Ekeng a murit: Steaua e alături de Dinamo într-un moment teribil. Cum a reacţionat marea rivală a „câinilor“

Patrick Ekeng a murit: camerunezul ne-a lăsat o „bijuterie“ de gol, dar şi un ultim status emoţionant pe WhatsApp

Ekeng a murit: e al treilea fotbalist căruia îi stă inima din octombrie până acum. Alte tragedii de-a lungul anilor

Patrick Ekeng a murit: în Anglia, într-un caz similar, Fabrice Muamba a fost salvat. Cum a „simţit“ moartea

Patrick Ekeng a murit: fotbalul se opreşte în România. Finala Cupei nu se mai joacă marţi. Anunţ oficial făcut de FRF

Patrick Ekeng a murit. Observatorul meciului Dinamo-Viitorul: Medicul delegat ne-a confirmat că ambulanţele sunt dotate corespunzător

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite