Pensionarii protestează, în Piaţa Victoriei, faţă de nivelul creşterii pensiilor decis de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Naţională a Pensionarilor din România (FNPR) şi Federaţia Naţională "Unirea" a Pensionarilor din România (FNUPR), organizează, astăzi, un protest în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi de decizia Guvernului de a majora pensiile cu un procent mai mic decât hotărârea Parlamentului, au declarat preşedinţii acestora, conform Agerpres.

Manifestaţia a fost programată să înceapă la ora 10:00 şi ar trebui să participe aproximativ 100 de pensionari, nemulţumiţi de nivelul până la care Guvernul a decis să majoreze pensiile din data de 1 septembrie, a precizat liderul FNPR, Preda Nedelcu.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, ca revendicare de „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”, vor solicita Guvernului României „să fie respectată hotărârea adoptată de Parlamentul României privind majorarea valorii punctului de pensie la suma stabilită în articolul 86 al Legii 127 din 2019, adică punctul de pensie să reprezinte 1.775 de lei, şi nu atât cât a stabilit Guvernul prin Ordonanţa 136 din 15 august”, transmite Agerpres.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România a afirmat că subiectul majorării pensiilor a rămas singura solicitare a pensionarilor, după ce nemulţumirile formulate săptămâna trecută de cele două organizaţii de pensionari faţă de acţiunile Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale au fost rezolvate de conducerea ministerului muncii. Astfel că acţiunea de azi ar fi avut programate şi alte revendicări, însă după conferinţa de presă, de săptămâna trecută, de la Ministerul Muncii s-au deblocat fondurile prevăzute de lege, pentru acordarea de ajutoare pensionarilor.

Parlamentarii au votat, marţi, 22 septembrie, majorarea pensiilor cu 40%, după ce au adoptat o serie de amendamente aduse de PSD la rectificarea bugetară care stabilea o creştere de numai 14%, astfel a rămas în vigoare Legea sistemului public de pensii, care prevede majorarea punctului de pensie cu 40%.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite