Pensiile personalului din MAI, recalculate în proporţie de 80%. Când vor fi plătite sumele recalculate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de recalculare a pensiilor din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) este finalizat în proporţie de 80 la sută, iar în luna decembrie vor primi diferenţa de bani, după recalculare, aproape 16.000 de persoane cu pensia de până în 7.000 de lei.

„În luna decembrie vor primi diferenţele rezultate în urma recalculării aproape 16.000 de pensionari. Plăţile vor fi acordate începând cu pensiile cele mai mici, procesul urmând să continue în ordinea crescătoare a acestora. Pensiile plătite în decembrie sunt cuprinse între 540 şi 7.000 de lei“, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, citat de News.ro.

Dajbog a precizat că persoanele care au pensii mai mari de 7.000 de lei vor primi diferenţele în prima jumătate a anului viitor, urmând să fie înaintată o propunere de prorogare a termenului de recalculare şi de punere în plată până în luna iunie a anului viitor. 

„O parte dintre pensionarii cărora nu li s-au putut recalcula pensiile până în acest moment au lucrat în structuri care s-au desfiinţat, cum ar fi Departamentul Securităţii Statului, motiv pt care au fost întâmpinate dificultăţi în a face dovada drepturilor salariale avute“, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI, adăugând că persoanele care au ieşit la pensie în perioada august - sept 2017 îli vor primi primele pensii în luna decembrie.

De asemenea, reprezentantul MAI a anunţat că în 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale, vor fi avansaţi în corpul ofiţerilor cei peste 1.300 de agenţi de polişie, subofiţeri jandarmi şi pompieri care au promovat examenul, până acum fiind emise peste 1.100 de ordine de ministru pentru acordarea gradului de ofiţer.

Sistemul pensiilor militare de stat a fost reintrodus din 1 ianuarie 2016 după ce a intrat în vigoare Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, iar astfel pensiile au fost recalculate în cazul a zeci de mii de angajaţi ai MAI. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite