Pedofilul care a agresat doi fraţi într-un lift, greu de prins. Psiholog criminalist: „E viclean, pervers, şi-a schimbat modul de operare şi e pe goană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima imagine cu pedofilul, dată publicităţii de Poliţia Capitalei FOTO Poliţia Capitalei
Prima imagine cu pedofilul, dată publicităţii de Poliţia Capitalei FOTO Poliţia Capitalei

Viclean, pervers şi mai ales mobil, pedofilul din Capitală, care a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din Sectorul 6, va fi greu de prins, atrag atenţia specialiştii.

Operaţiune de anvergură în Capitală pentru capturarea bărbatului care la sfârşitul săptămânii trecute a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din cartierul Drumul Taberei. În weekendul care tocmai s-a scurs anchetatorii l-au căutat într-o zonă de 50 străzi în jurul locului unde a avut loc atacul. Au fost audiate şapte persoane, dar niciuna nu a fost reţinută. Între timp au fost date publicităţii noi imagini cu agresorul, surprinse de camerele de supraveghere din zonă iar oamenii legii cer ajutorul populaţiei pentru capturarea bărbatului.

Unde se termină bătălia cu pedofilul din Capitală 

„Misiunea va fi una dificilă”, spune profesorul Tudorel Butoi, psiholog criminalist. Asta pentru că bărbatul căutat de poliţişti este viclean şi foarte mobil. „Agenţii acum aleargă din pedofil în pedofil, din aurolac în aurolac. Se vor confrunta cu un individ viclean, care şi-a schimbat modul de operare, şi-a schimbat vestimentaţia, şi-a schimbat locaţia, care e pe goană şi care are discernământul integru. Toţi pedofilii aceştia sunt responsabili de faptele lor pentru că ei ştiu ce pericol reprezintă”, a declarat, pentru „Adevărul”, profesorul Tudorel Butoi. 

Susţine că bătălia cu pedofilii durează până în momentul în care aceştia sunt identificaţi. „Când l-ai găsit şi l-ai adus la secţie, recunoaşte toate faptele, cu mare uşurinţă. Asta este slabiciunea lor. În schimb, pedofilii sunt inteligenţi, perverşi, schimbă permanent locurile în care agresează copii, putând să plece pe întregul teritoriu al ţării, în Bucureşti, în alte oraşe. Sunt indivizi care nu nu sunt capabili să întreţină acte sexuale cu adulţii şi atunci crează victime din grupul celor vulnerabili - copiii, cărora le promit bomboane, recompense, bani. Îi atrag prin ganguri, prin părculeţe, prin subsoluri”, a comentat psihologul criminalist. 

Noi imagini cu bărbatul care a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc

Atenţia dispersată l-a împiedicat să meargă până la capăt

Specialistul e de părere că în cazul celor doi copii, o fetiţă de cinci ani şi fratele ei de nouă ani, pedofilul a avut atenţia dispersată, acesta fiind şi singurul motiv pentru care nu a reuşit să întreţină acte sexuale cu cei doi micuţi. „Numai faptul că au fost doi copii l-au făcut pe acest pedofil să nu-şi ducă la împlinire actul sexual. Atenţia lui a fost când la un copil, când la celălalt. Însă, toate aceste experienţe pot avea urmări dramatice asupra acestor copii, pot duce la inhibiţie, la imitaţie în viaţa matură”, a completat profesorul Butoi. 

Iar efectele se văd deja asupra copiilor, după cum susţin chiar părinţii lor, care au plecat şi ei în căutarea individului care le-a batjocorit copii. În cursul zilei de sâmbătă, cei mici au fost duşi la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru a fi examinaţi de medicii legişti. „Băiatul este retras, nu vorbeşte, este încă speriat. Fetiţa nu a înţeles exact prin ce a trecut, dar băiatul fiind mai mare, şi-a dat seama despre ce a fost vorba”, arată mama copiilor la un post de televiziune, precizând că cei doi vor avea nevoie de consiliere psihologică pentru a depăşi cu bine acest moment. 

„Învaţă-ţi copilul să spună NU”

„Învaţă-ţi copilul să spună NU. Cu voce tare. Învaţă-l să ţipe. Învaţă-l să fie nesupus. Ceartă-te constructiv cu el. O relaţie bună cu copilul tău nu e cea în care e docil, obedient şi <<cuminte>>. E copil. Cuminţenia e doar a pământului fertil pentru prădător”, este sfatul pe care medicul psihiatru Gabriel Diaconu l-a dat zilele acestea părinţilor, pe contul său personal de Facebook. Acesta a prezentat chiar un ghid de conversaţie, care să îi ajute pe părinţi şi educatori de copii la vârstă preşcolară şi şcolară să discute despre sex sau seducţie. 

„Părintele e important să observe cum, în faţa seducătorului, copilul îşi va modifica atitudinea ori comportamentul. Va spune că nu-i place să rămână cu X singur, sau va protesta dacă trebuie lăsat cu X. Va spune că X îi dă cadouri dacă e cuminte, sau dacă face ce-i spune X”, arată medicul, precizând că alerta copilului se manifestă prin regresie. În opinia acestuia, bărbatul care i-a agresat sexual pe cei doi copii ar avea între 40 şi 55 de ani, nu are ocupaţie, locuieşte în apropiere de victime, cu o persoană vârstnică, suferă de un handicap fizic şi nu se află la prima agresiune de acest gen.

Te-ar putea interesa şi:

   

Sfaturile unui medic psihiatru către părinţi: „Învaţă-ţi copilul să spună NU. Cu voce tare. Învaţă-l să ţipe. Învaţă-l să fie nesupus“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite