Păunescu, la un pas să fie academician

Păunescu, la un pas să fie academician

Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române

Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, a aflat cu tristeţe, în dimineaţa aceasta, că s-a stins Adrian Păunescu.

„L-am apreciat întotdeauna, întâi ca mare poet şi în al doilea rând ca pe un om cu suflet mare. L-am cunoscut personal, în mai multe ocazii. M-a impresionat prin felul în care vorbea, prin felul în care gândea uneori, şi în mod special prin uşurinţa cu care versifica. Versul lui dezvăluia şi talent literar, dar avea şi forţă“, a declarat acesta.

CITIŢI ŞI:

Adrian Păunescu a vrut să introducă sportul minţii în şcoli: o sfidare la adresa imoralităţi (FOTO)

Adrian Păunescu a recitat prima oară „La adio!“, la Braşov, la 1 ianuarie 1983 / VIDEO

Citeşte primele versuri în memoria lui Adrian Păunescu. Lasă şi tu un mesaj!

Ionel Haiduc a declarat că are o parte din cărţile poetului în propria bibliotecă. „România pierde un mare talent, unul dintre ultimii mari poeţi pe care i-a dat literatura noastră în ultimii ani; dacă nu, cel mai mare poet contemporan cu noi“. Academia Română i-a acordat recent, la 20 iulie, de ziua sa de naştere, diploma Meritul Academic, o recunoaştere a activităţii şi a meritelor sale. „Adrian Păunescu n-a ajuns să fie ales membru al Academiei, dar s-a bucurat de mult respect în Academia Română. Probabil că dacă mai trăia, ar fi ajuns şi membru al Academiei“, a completat Ionel Haiduc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările