Cei patru turişti blocaţi pe Valea Caraiman din Masivul Bucegi, recuperaţi de salvamontişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru turişti au rămas blocaţi pe Valea Caraiman FOTO Mediafax
Patru turişti au rămas blocaţi pe Valea Caraiman FOTO Mediafax

Patru turişti din Galaţi au rămas blocaţi, vineri după-amiază, pe partea superioară a Văii Caraiman din Masivul Bucegi, ei sunând la 112 şi cerând ajutor, echipele de salvamontişti plecând în căutareea lor.

Cei patru turişti  - doi băieţi şi două fete - au fost recuperaţi de către salvamontişti după o intervenţie care a durat peste trei ore.

Şeful Serviciului Salvamont, Gheorghe Haiduc, a declarat că turiştii au fost preluaţi de către salvatorii montani, care i-au escortat până pe Platoul Bucegi.

Starea celor patru tineri este bună, ei nefiind răniţi.

Operaţiunea de salvare s-a desfăşurat cu dificultate, în condiţiile în care, pe parcursul zilei, pe munte, la altitudini mari, au alternat perioadele în care a plouat, a căzut lapoviţă sau a nins. În plus, vizibilitatea în Masivul Bucegi este redusă pe alocuri sub zece metri.

În această perioadă există risc de avalanşă pe văile din Bucegi, gradul de risc fiind cotat cu trei pe o scară de la unu la cinci, cinci reprezentând pericol maxim.

Salvamontiştii i-au anunţat pe turişti, încă dinaintea minivacanţei de 1 Mai, că traseele montane din Masivul Bucegi rămân închise.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Tânăr prins pe Autostrada Soarelui cu aproape 200 de kilometri pe oră

Un tânăr de 25 de ani, din Bucureşti, a fost prins joi de poliţişti în timp ce conducea pe Autostrada Soarelui cu 192 de kilometri pe oră. Peste 400 de radare îi vor „vâna” în această minivacanţă pe şoferii vitezonami.

Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, de „pază” în minivacanţa de 1 Mai. Peste 400 de radare pe şosele

În perioada 1 – 4 Mai, din ordinul vicepremierului Gabriel Oprea, peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor fi mobilizaţi, zilnic, pentru a asigura ordinea şi siguranţa publică în întreaga ţară, astfel încât cetăţenii să se poată bucura de zilele libere fără evenimente nedorite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite