UPDATE Patru tineri au fost arestaţi preventiv în urma conflictului armat de miercuri de lângă liceul „Dimitrie Leonida” din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dintre tinerii implicaţi în conflictul armat de miercuri de lângă Colegiul „Leonida” din Capitală au fost arestaţi preventiv, alţi cinci fiind cercetaţi în stare de libertate. Cei nouă adolescenţi sunt urmăriţi penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, patru fiind cercetaţi şi pentru port ilegal de armă albă. Unul dintre aceştia va fi evaluat şi inclus într-un program de consiliere al Protecţiei Copilului.

UPDATE Unul dintre elevii care s-au bătut miercuri pe o stradă din Sectorul 2 va fi evaluat şi inclus într-un program de consiliere, inspectorii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) urmând să facă o anchetă socială pentru stabilirea situaţiei familiale, potrivit Primăriei Sectorului 2.

„În urma verificărilor efectuate de inspectorii Primăriei Sectorului 2 a reieşit că trei dintre cei şase minori implicaţi, miercuri, în încăierarea cu săbii, cuţite şi bastoane pe o stradă din Sectorul 2 au domiciliile în judeţul Călăraşi, doi sunt din judeţul Ilfov şi unul dintre ei domiciliază fără forme legale în sectorul 2 (are domiciliul cu forme legale în sectorul 3)”, se arată într-un comunicat de presă emis joi de Primăria Sectorului 2.

Reprezentanţii autorităţii locale au precizat că, în cazul minorului care domiciliază fără forme legale în Sectorul 2, inspectorii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vor evalua situaţia familială a acestuia, „în vederea identificării nevoilor cu care se confruntă şi a facilitării accesului la serviciile sociale ale direcţiei”.

„Minorul va fi evaluat în cadrul serviciilor de specialitate ale Primăriei Sectorului 2 şi va fi inclus într-un program de consiliere, iar familia va fi monitorizată în vederea prevenirii comportametelor de tip delincvent”, potrivit sursei citate.

De asemenea, Primăria Sectorului 2 va sesiza direcţiile de protecţia copilului din judeţele Călăraşi şi Ilfov pentru cei cinci minori care au fost implicaţi în incident, „în vederea întreprinderii măsurilor legale care se iau în asemenea condiţii”.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au mai arătat că în incident au fost implicaţi şi patru tineri majori, aceştia având domiciliile în judeţul Călăraşi, în judeţul Ilfov, în Sectorul 3 şi, respectiv, în Sectorul 2.

Dintre cei arestaţi preventiv, doi au vârsta de 17 ani, unul are 18 ani, iar al patrulea are 20 de ani, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei.

Nouă tineri au fost implicaţi miercuri într-un scandal, cu săbii şi cuţite, chiar în apropierea Colegiului „Dimitrie Leonida”, o parte dintre aceştia fiind elevi ai instituţiei.

În urma audierilor, anchetatorii au reţinut patru dintre cei nouă tineri ridicaţi şi au cerut instanţei arestarea lor preventivă. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 au admis propunerea anchetatorilor şi au emis mandate de arestare preventivă pentru 19 zile pe numele celor patru. Decizia Judecătoriei Sectorului 2 nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Scandalul, care a izbucnit între mai mulţi tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 20 de ani, a fost anunţat printr-un apel anonim la 112. Poliţiştii au găsit la faţa locului obiecte contondente, cuţite, baston telescopic şi o sabie.

Până la venirea poliţiştilor, patru dintre tineri au fost răniţi şi au fost transportaţi la spital.

„Patru persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani au venit pe picioarele lor la noi la spital, fiind însoţiţi de forţele de ordine. Unul dintre aceştia este internat pe secţia de neurochirurgie, însă ceilalţi sunt supuşi investigaţiilor medicale în secţia de primiri-urgenţe. Toţi cei patru tineri sunt stabili, deşi au venit cu plăgi multiple tăiate superficial la nivelul toracelui şi a braţelor”, a declarat pentru adevarul.ro Fiorella Mitoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Pantelimon.

Mama unuia dintre elevii implicaţi în scandal spune că nu este pentru prima dată când fiul ei este atacat în drum spre şocală. „A avut o altercaţie într-o zi cu un băiat care, pur şi simplu, l-a luat la bătaie”, a povestit mama băiatului.

De la începutul acestui an şcolar, în şcolile din Bucureşti s-au produs 175 de incidente violente, cu 28 mai multe decât în tot anul trecut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite