Patru tineri din Bistriţa-Năsăud, suspectaţi de comiterea a 38 de furturi au fost arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru tineri din Bistriţa-Năsăud, suspectaţi de comiterea a 38 de furturi, au fost arestaţi preventiv FOTO Adevărul
Patru tineri din Bistriţa-Năsăud, suspectaţi de comiterea a 38 de furturi, au fost arestaţi preventiv FOTO Adevărul

Patru tineri din Bistriţa-Năsăud, suspectaţi de comiterea a 38 de furturi, au fost arestaţi preventiv. În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele acestora, au fost recuperate bunuri sustrase în valoare de 22.000 de lei şi indisponibilizate alte bunuri în valoare de 8.000 de lei.

„În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Beclean, Biroului de Investigaţii Criminale Bistriţa,  cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au fost identificaţi cinci tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 27 de ani, toţi din localitatea Lechinţa, suspectaţi de comiterea a 38 de furturi“, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Faptele de furt au fost comise pe raza municipiului Bistriţa, precum şi a localităţilor Lechinţa, Chiraleş, Budacu de Jos, Sărăţel, Herina, Blăjenii de Jos şi Sânmihaiu de Câmpie.

Din cercetări a reieşit că, „în perioada august 2012 - aprilie 2013, suspecţii au sustras bunuri, produse cosmetice, alimentare, scule electrice şi bani, din societăţi comerciale şi locuinţe, case de vacanţă, anexe gospodăreşti, autoturisme, precum şi componente de la instalaţiile de cale ferată, cauzând un prejudiciu în valoare de  peste 121.000 de lei“.

„Strategie“: suspecţii întrerupeau alimentarea cu energie electrică a clădirilor

Potrivit anchetatorilor, aceştia au comis furturile după ce, în prealabil, întrerupeau alimentarea cu energie electrică a clădirilor şi deconectau sistemele de alarmă şi de supraveghere video.

În urma efectuării a patru percheziţii domiciliare, au fost identificate şi recuperate bunuri sustrase, în valoare de 22.000 de lei.

Totodată, au fost indisponibilizate alte bunuri în valoare de 8.000 de lei, în vederea luării măsurilor asiguratorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite