Patru români, între care doi copii, morţi într-un accident în Italia. Alţi trei cetăţeni români au fost răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto La reppublica via news.ro
Foto La reppublica via news.ro

Patru cetăţeni români, între care doi copii cu vârsta de 10 luni, respectiv 10 ani, au murit într-un accident produs pe autostrada A 1, în zona provinciei Arezzo din Italia. Alţi trei români implicaţi în acelaşi accident au fost răniţi.

 MAE anunţă că la nivelul Consulatului General al României la Bologna nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident.

Conform presei italiene, accidentul s-a produs,vineri, pe autostrada A 1 între Arezzo şi Monte San Savino. Autovehiculul în care se aflau opt cetăţeni români, membri ai aceleiaşi familii, s-a izbit violent de un autotren. În urma impactului, doi copii - o fetiţă de zece luni şi un băiat de zece ani - au murit, la fel şi bunicii acestora. În autoturism se aflau alţi doi copii, cu vârste de opt luni, respectiv 13 ani, care au fost transportaţi cu un elicopter la spitalul de pediatrie din Firenze.

Presa italiană relatează că tatăl copiilor se afla la volanul autovehiculului.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că atât Ambasada României la Roma, prin intermediul biroului ataşatului pentru afaceri interne, cât şi Consulatul General al României la Bologna s-au autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media din peninsulă.

"Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile locale, MAE precizează că în acest accident au fost implicaţi opt cetăţeni români, dintre care patru au decedat, trei au fost răniţi, fiind transportaţi la unităţi medicale din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate, iar un alt cetăţean român este în afara oricărui pericol. Membri de familie ai cetăţenilor români au fost informaţi cu privire la acest accident. Până la acest moment, la nivelul consulatului general nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident", a transmis MAE.

Consulatul General al României la Bologna este în dialog cu autorităţile locale şi cu unităţile medicale în care sunt internaţi cetăţenii români, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces, în funcţie de solicitări, se arată în informarea dată publicităţii sâmbătă de Ministerul român de Externe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite