Patru ani de la Colectiv: supravieţuitorii îşi amintesc, politicienii promit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto Arhivă
foto Arhivă

Cei patru ani de la catastrofa din clubul Colectiv împliniţi pe 30 octombrie au fost marcaţi de declaraţii ale politicienilor şi ale instituţiilor implicate în intervenţia de la incendiu, dar şi cererile supravieţuitorilor şi rudelor victimelor ca vinovaţii să fie pedepsiţi.

30 octombrie este ziua în care, an, de an, România îşi aminteşte de cei 65 de tineri care au murit acum patru ani în incendiul din clubul Colectiv. Supravieţuitorii şi rudele victimelor cer să fie pedepsiţi vinovaţii. 

În cursul dimineţii, preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la Clubul Colectiv. Şi pompierii au transmis condoleanţe familiilor. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a scris, pe Facebook, despre ziua de 30 octombrie 2015, ca fiind „momentul care ne-a marcat pe fiecare dintre noi, cetăţeni şi salvatori, deopotrivă”. Nu în ultimul rând, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis că intervenţia la Colectiv a fost „una dintre cele mai dificile misiuni” care va rămâne veşnic „în mintea şi sufletele tuturor salvatorilor prezenţi la misiune”. 

Imagine indisponibilă

„Acum 4 ani, o ţară întreagă era îngenuncheată de durere. Era momentul când asistam la cea mai mare tragedie din ultimii ani, incendiul de la clubul Colectiv. Una dintre cele mai dificile misiuni în care toţi colegii implicaţi, pompieri, medici, asistenţi dar şi alte forţe au format o echipă, totul pentru a salva cât mai multe suflete prinse în acel club. Un moment care în mintea şi sufletele tuturor salvatorilor prezenţi la misiune va rămâne veşnic. Strigătele disperate ale unor copii răsună şi azi pentru ei, colegii noştri”, a transmis, miercuri, pe pagina de Facebook, DSU.

DSU afirmă că ”imaginea lucrurilor trăite nu se poate compara nimic”.„Deşi implicaţi mai apoi în alte intervenţii grele, aflate de multe ori la limită, imaginea lucrurilor trăite nu se poate compara nimic. În inima tuturor celor care au pierdut pe cineva drag în seara fatidică de acum 4 ani, va rămâne o simplă dar cea mai de preţ imagine, chipurile senine ale unor tineri, realmente iubitori de viaţă. Gândurile noastre sunt şi vor fi mereu îndreptate către toţi cei care azi, plâng...de dor, de neputinţă. Dumnezeu să-i odihnească!”, mai arată DSU.

„Deşi ştiu că mă mint, îmi spun că nu voi mai trece niciodată prin ceva atât de cumplit ca accidentul şi ca iadul din spital. Dar sunt conştientă că atâta timp cât România nu învaţă nimic din Colectiv, sunt şanse să mai ajung pe mâna lor”, este însă de părere supravieţuitoarea, Alexandra Furnea. 

Comemorare colectiv - 4 ani FOTO Elena Stolerciuc / Adevarul
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite