Patronul GFR Gruia Stoica rămâne în arest la domiciliu

Patronul GFR Gruia Stoica rămâne în arest la domiciliu

Gruia Stoica rămâne în arest la domiciliu FOTO Mediafax

Curtea de Apel Ploieşti, instanţă la care a fost strămutat procesul de corupţie al patronului GFR Gruia Stoica, a menţinut, joi, la primul termen intermediar al procesului, măsura arestului la domiciliu în cazul omului de afaceri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au constatat că se menţin temeiurile care au determinat luarea măsurii arestului la domiciliu în cazul omului de afaceri şi au menţinut această măsură, informează mediafax.
Decizia Curţii de apel Ploieşti poate fi contestată în 48 de ore de la pronunţare.

De asemenea, Curtea de Apel Ploieşti a stabilit pentru 17 iuie următorul termen al procesului în care omul de afaceri Gruia Stoica şi avocatul Doru Boştină au fost inculpaţi pentru fapte de corupţie.

Dosarul în care Gruia Stoica este acuzat că i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie a fost strămutat la Curtea de Apel Ploieşti, după ce ICCJ a admis cererea omului de afaceri de mutare a cauzei de la Curtea de Apel Bucureşti.

Omul de afaceri a arătat în solicitare, formulată la jumătatea lunii mai, că judecarea cauzei la Curtea de Apel Bucureşti este mult prea mediatizată, iar instanţa a decis mutarea dosarului la Curtea de Apel Ploieşti menţinând actele depuse la dosar la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat până acum această cauză.
Gruia Stoica a fost arestat preventiv în 30 ianuarie, fiind acuzat de procurorii anticorupţie de cumpărare de influenţă, după ce i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa şi firma acestuia, GFR.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările