Patronul unei firme din Capitală, trimis în judecată pentru un prejudiciu de peste 2 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul unei societăţi comerciale din Capitală a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, pentru evaziune fiscală fiind acuzat că a creat, alături de alte trei persoane, un prejudiciu de peste 2 milioane de lei bugetului de stat prin declararea unei adrese fictive a sediilor societăţilor pe care le deţinea.

Ştefan Stei-Glina, administrator al unei societăţi comerciale, Mihai Bărbulescu şi Constantin Dârjan, asociaţi la aceaşi firmă, dar şi Eugen Bortă sunt acuzaţi de procurorii de evaziune fiscal şi delapidare, respectiv, complicitate la această infracţiune.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 26 iulie 2006 – 31 decembrie 2006, Laurenţiu Ştefan Glina-Stei ar fi declarat în mod fictiv sediului social al societăţii la o adresă ce nu a fost şi nici nu putea fi folosită în acest scop, fiind vorba doar de un teren situat în Sectorul 1 din Capitală.

În acest interval de timp, Glina-Stei a omis să treacă în actele contabile ale societăţii toate operaţiunile comerciale desfăşurate, pentru a nu plăti taxele, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 453.952 lei.

Totodată, în aceeaşi perioadă, Laurenţiu Glina-Stei a retras 1.055.138 lei din conturile societăţii pe care i-a folosit în interes personal.

De asemenea, Mihai Bărbulescu, asociat şi administrator al aceleiaşi societăţi comerciale, în perioada ianuarie 2007 – octombrie 2010, a stabilit şi declarat în mod fictiv sediului social al societăţii la o adresă care, de asemenea, nu a fost şi nici nu putea fi folosită în acest scop.

În acelaşi interval, Bărbulescu nu a înregistrat în actele firmei toate operaţiunile desfăşurate, fără a raporta organelor fiscale veniturile obţinute, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor către stat, iar prin acest lucru a creat un prejudiciu de 1.776.442 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Tot în acest dosar, procurorii susţin că în iulie 2006, Eugen Bota l-a ajutat pe Laurenţiu Glina-Stei să declarat în mod fictiv sediul societăţii al cărei administrator era Glina-Stei, pe terenul din Sectorul 1.

Mai mult, Borta l-ar fi ajutat în perioada seprembrie 2006 – octombrie 2007 pe Bărbulescu să întocmească acte financiar-contabile şi l-a însoţit pe acesta la sediile mai multor bănci pentru a retrage banii proveniţi din operaţiunile desfăşurate de firme.

De asemenea, anchetatorii susţin în rechizitoriul trimis instanţei că Dârjan Constantin i-a ajutat, în iulie 2006, respective, august 2007, pe Glina- Stei, Bărbulescu şi Borta să stabilească sediul societăţii pe un teren pe care îl deţinea în Sectorul 1 din Bucureşti, deşi ştia că în acel loc nu putea fi stabilit sediu, ajutându-i, astfel, pe cei trei să se sustragă de la efectuarea unui control financiar din partea autorităţilor.

Administraţia Finanţelor Publice Sector 1 s-a constituit parte civilă cu suma de 2.230.394 lei.

Dosarul urmează să fie soluţionat de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite