Patroana azilului de bătrâni mistuit de flăcări, pusă sub acuzare pentru omor din culpă şi distrugere din culpă. De unde a pornit focul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În incendiu şi-a pierdut viaţa o persoană
În incendiu şi-a pierdut viaţa o persoană

Patroana azilului de bătrâni din Bucureşti de pe Aleea Păcală, din sectorul 4 al Capitalei, care s-a făcut scrum la sfârşitul săptămânii trecute, a fost pusă sub acuzare pentru ucidere din culpă şi distrugere din culpă.

UPDATE Administratorul azilului din Bucureşti unde a avut loc un incendiu în urma căruia o persoană a murit şi alte 19 au fost rănite a fost plasat, miercuri, sub control judiciar, după ce a fost audiat la Parchetul Tribunalului Bucureşti. Simona Tănase este cercetată pentru ucidere din culpă şi distrugere din culpă, în condiţiile în care azilul funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Potrivit surselor judiciare, stabilimentul mistuit de incendiu, în care şi-a pierdut viaţa un bătrân, nu avea nici autorizaţie de securitate la incendiu, nici autorizaţie de funcţionare de la serviciile sociale.

Astfel, anchetatorii au stabilit că Simona Tănase nu a respectat dispoziţiile legale privind obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, obţinerea certificatului de acreditare ca furnizor de servicii sociale şi nici nu a parcurs etapele în vederea acreditării şi licenţierii furnizorilor de servicii sociale.

„La data de 04.10.2017, faţă de inculpata Tănase Elena-Simona s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile“, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Focul, pornit de la o anexă a azilului

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au stabilit că incendiul de la azilul de bătrâni Sole din sectorul 3 a pornit de la o anexă a imobilului.

„La data de 30 septembrie 2017, în jurul orei 06,00, la o anexă a imobilului situat la sediul unei societăţi comerciale din sectorul 3, care desfăşura activităţi de oferire a serviciilor sociale pentru persoane cu dizabilităţi, a izbucnit un incendiu care s-a extins şi a cuprins întregul imobil în care se aflau cazaţi 20 de pacienţi, dintre care unul a decedat, întrucât nu a putut fi evacuat de către pompieri în timp util“, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Două infirmiere de azil, audiate săptămâna trecută la Poliţia Capitalei, au confirmat această informaţie.

„Am sunat la 112 şi am scos ce s-a putut să se scoată pe picioare şi restul cu pompierii. Ne-am pomenit şi noi cu flacăra de la o anexă şi atâta tot. Aveam o anexă, o magazie pur şi simplu, unde ţineam lucruri care nu mai erau de folos“, a declarat atunci una dintre infirmiere, informează Agerpres.

Incendiu devastator

O persoană a murit, iar alte 19 au fost transportate la spital în urma incendiului puternic izbucnit sâmbătă dimineaţă, stins de pompieri după aproximativ şase ore, la un azil de bătrâni din sectorul 3 din Capitală. Bătrânii au fost duşi la spitalele Floreasca, Pantelimon, Bagdasar, Spitalul Universitar şi la Spitalul Judeţean Ilfov. Flăcările s-au extins şi la alte două clădiri, dintre care un service auto. Mai multe persoane care au legătură cu organizarea şi funcţionarea azilului de bătrâni sunt audiate, sâmbătă, la Poliţia Capitalei, dosarul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Azilul de bătrâni nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov.

Iniţial, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în acest caz. Ulterior, patroana azilului a fost pusă sub inculpare.

Procurorii, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov, investighează cauzele incendiului.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite