Paşapoartele electronice, valabilitate de 10 ani. Cele temporare se vor da în anumite condiţii. Preşedintele a promulgat legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paşapoartele electronice vor avea un termen de valabilitate dublu
Paşapoartele electronice vor avea un termen de valabilitate dublu

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretul de promulgare a legii privind mărirea termenelor de expirare pentru paşapoartele electronice. Astfel, conform noilor normative, valabilitatea paşaportului electronic este majorată de la 5 la 10 ani. Legea va fi publicată în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare în 30 de zile de la publicare.

O altă schimbare importantă a normelor  este aceea că paşapoartele simple temporare (cele cu valabilitate de 1 an) se vor elibera în termenul de 3 zile numai atunci când există o urgenţă dovedită. Altfel, termenul de eliberare este acelaşi ca în cazul celui electronic. 

În paralel, Ministerul Afacerilor Interne a luat o serie de măsuri pentru evitarea aglomeraţiei la Birourile de Paşapoarte.   Printre acestea, în Bucureşti se va deschide un nou centru de eliberare a paşapoartelor în interiorul Park Lake din Sectorul 3. Noul punct urmează să fie deschis luna viitoare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite