Partidul Alianţa Socialistă se va transforma în Partidul Comunist Român pentru a aduce la putere "oamenii cinstiţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Alianţa Socialistă a anunţat că îşi va schimba, la congresul extraordinar din 3 iulie, numele în Partidul Comunist Român, al cărui scop este ca la putere să ajungă "oamenii cinstiţi, devotaţi ideilor nobile de propăşire materială şi spirituală".

"La solicitarea a zeci de mii de oameni, membri şi simpatizanţi ai Partidului Alianţa Socialistă, se convoacă un Congres extraordinar având ca ordine de zi revenirea  pe scena politică a Partidului Comunist Român într-o haină, evident, nouă. Partidul Comunist Român îşi adună energiile şi iese la luptă hotărâtă pentru a pune capăt jafului sălbatic la care este supusă ţara noastră, pentru a stopa degringolada societăţii, haosul economic şi financiar care urmăresc destrămarea Statului Naţional şi înstrăinarea bogăţiilor ţării. (...) Genocidul îndreptat împotriva poporului român trebuie oprit! Este timpul ca la conducerea ţării să ajungă oamenii cinstiţi, devotaţi ideilor nobile de propăşire materială şi spirituală a naţiunii noastre", se arată într-un comunicat al PAS.

Potrivit PAS, actualele partide politice au transformat România într-un "lagăr", fiind incapabile să asigure un trai decent pentru cetăţeni şi să le respecte drepturile.

"De 21 de ani drepturile elementare ale oamenilor sunt sistematic încălcate, toate regimurile post-decembriste dovedindu-se nedemocratice, incapabile să asigure un nivel de trai acceptabil pentru imensa majoritate a societăţii. Politicile restauraţioniste au aruncat România cu două secole în urmă din toate punctele de vedere: economia distrusă, finanţele risipite, şcoala dezorganizată, sistemul sanitar, practic, desfiinţat, viaţa oamenilor devenind o existenţă de coşmar. România a devenit, sub guvernările post-decembriste, un imens lagăr de concentrare", se afirmă în comunicatul citat.

Socialiştii mai spun că după 1989 istoria a fost "răstălmăcită", fiind minimalizate şi denaturate "faptele de glorie ale înaintaşilor".

"Imediat după lovitura de stat din decembrie 1989, în peisajul mediatic au apărut voci care au început să ne răstălmăcească istoria, minimalizînd şi denaturînd faptele de glorie ale înaintaşilor, să ne defăimeze personalităţile devenite simboluri şi valori ale spiritualităţii româneşti şi, în general, să-i prezinte pe români ca  popor necivilizat, fără cultură, fără demnitate. La început mai timide, aceste atacuri au crescut, treptat, în agresivitate, ajungîndu-se ca, astăzi, ele să devină un fapt obişnuit, de care nu se mai simt deranjaţi nici măcar cei direct vizaţi, adică românii.  Constrînşi să se îngrijească de propria existenţă, sub presiunea unui individualism impus aproape cu brutalitate de activiştii neoliberalismului postdecembrist, mulţi dintre ei nu şi-au mai dat seama că în România se instaura, cu fiecare acţiune politică sau aşa-zisă reformă administrativă, economică, culturală etc., un regim de ocupaţie. În acest scop, trebuiau demolaţi stîlpii de rezistenţă ai unităţii şi coeziunii poporului, ai dorinţei sale de a trăi într-o ţară liberă şi independentă, în care să se simtă stăpîn pe munca şi bogăţiile sale, valori pentru care şi-au dat viaţa generaţii întregi de înaintaşi", opinează liderii PAS. Campania furibundă de condamnare a fostului regim, ce a reprezentat, practic, suportul ideologic al acţiunilor de demolare a structurilor instituţionale ale statului, s-a dovedit a fi extrem de benefică şi pentru propaganda denigratoare îndreptată împotriva valorilor definitorii ale neamului românesc", mai spune comunicatul PAS.

Potrivit comunicatului, PCR va avea "o nouă doctrină, în concordanţă cu cerinţele situaţiei economice şi politice din ţară şi din lume" şi va fi partidul "tuturor cetăţenilor români care înţeleg să fie buni patrioţi, cinstiţi, luptători pentru adevăr, dreptate şi demnitate".

Partidul Alianţa Socialistă (PAS) a fost fondat în 2003 de partea stîngă a Partidului Socialist al Muncii (PSM). Preşedintele partidului este Constantin Rotaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite