Parteneriat între Pro Optica, Romarm şi IOR pentru turele telecomandate ce vor fi fabricate la Uzina Automecanică Moreni

Parteneriat între Pro Optica, Romarm şi IOR pentru turele telecomandate ce vor fi fabricate la Uzina Automecanică Moreni

FOTO ARHIVĂ

Compania Naţională Romarm, societatea Pro Optica şi societatea Întreprinderea Optică Română (IOR) SA au semnat un acord de colaborare privind turelele telecomandate de calibru 7,62 şi 12,7 mm,  a anunţat marţi Ministerul Economiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Naţională Romarm, societatea Pro Optica şi societatea Întreprinderea Optică Română (IOR) SA au semnat un acord de colaborare privind turelele telecomandate de calibru 7,62 şi 12,7 mm ”având în vedere interesul esenţial de securitate a României, de a avea pe teritoriul naţional capabilităţi de producţie şi mentenanţă vitale pentru dezvoltarea, producţia şi menţinerea stării de operativitate a sistemelor de apărare pe ciclul de viaţă şi în situaţii critice”, a anunţat marţi Ministerul Economiei.
 
”Produsele, de succes mai ales la export până acum, dezvoltate, omologate cu MApN şi fabricate de către Pro Optica, societate interesată acum de externalizarea fabricaţiei, urmează să fie realizate la Uzina Automecanică Moreni, operator economic din industria naţională de apărare, care deţine resursele necesare pentru realizarea produsului şi pentru  creşterea valorii adăugate în proiectele şi programele de vehicule blindate”, arată comunicatul Ministerului Economiei remis News.ro.
 
Turelele telecomandate vor intra în portofoliul de fabricaţie al Uzinei Automecanice Moreni. 
 
Tot în baza acestui acord, IOR va fabrica o serie de componente, subansamble şi ansamble de mecanică fină şi optică din sistemul de conducere a focului, din blocul de senzori optronici şi de la staţia de lucru a operatorului.
 
Rezultatul acestei colaborări, adică produsul cu fabricaţia omologată la Moreni, va servi oportuniţăţile deja existente pe piaţa externă, dar şi piaţa internă, pentru care va fi asigurată mentenanţa pe ciclul de viaţă în România.
 
“Salut acest acord de colaborare, care este de bun augur pentru Uzina Automecanica Moreni şi pentru întreaga industrie naţională de apărare. Este un bun exemplu de colaborare onestă şi de bună-credinţă între operatori economici de stat şi privaţi, care înţeleg că există mai multe beneficii economice în colaborarea strânsă, decât în concurenţa dură, astfel încât, per total, va câştiga economia românească şi securitatea României. Ştiu că atât Uzina de la Moreni, cât şi IOR au capacităţile să ducă la bun sfârşit acest proiect, ceea ce ne va permite să diversificăm portofoliul de produse pe care îl pot oferi companiile de stat din industria naţională de apărare”, spune ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: