Parlamentarii depun, de azi, amendamentele la proiectele de lege ale bugetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii sunt gata să depună proiectele de lege ale bugetului de stat
Parlamentarii sunt gata să depună proiectele de lege ale bugetului de stat

Cu începere de luni, 4 ianuarie, până pe 7 ianuarie, la ora 20,00, parlamentarii pot să depună amendamente la proiectele de lege ale bugetului de stat şi asigurărilor sociale pentru 2010.

Legislativul va începe dezbaterea celor două proiecte în 11 ianuarie, după cum au decis, pe 29 decembrie, Birourile reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Conform deciziei conducerii celor două Camere ale legislativului, 10 ianuarie este termenul final pentru Raportul comisiilor reunite de buget-finanţe.

'Ştim că există o presiune asupra Guvernului care este generată de necesitatea eliberării tranşelor de la Fondul Monetar Internaţional şi că ar trebui ca bugetul să fie aprobat până la şedinţa board-ului FMI. Din acest motiv, s-a adoptat un calendar extrem de strâns. Începând cu data de 4 ianuarie până pe data de 7 ianuarie la ora 20,00 parlamentarii pot să depună amendamente. Comisiile avizatoare, altele decât comisiile reunite de buget-finanţe, se vor întâlni începând cu 5 ianuarie până pe 6 ianuarie pentru finalizarea rapoartelor. Parlamentarii pot să depună amendamente dacă vor să fie dezbătute şi aprobate în comisiile avizatoare, le pot depune înaintea şedinţei avizatoare. Dacă nu apucă, pot să depună direct la comisia de buget-finanţe amendamentele până pe 7 la orele 20,00', declara vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Ludovic Orban.

El a precizat că parlamentarii se vor reuni pe 11 ianuarie pentru a începe dezbaterile la proiectul legii bugetului de stat. Potrivit lui Orban, pe 11 ianuarie, la ora 12,00 va avea loc şedinţa Birourilor permanente reunite, iar începând cu ora 16,00 va avea loc plenul reunit.

În opinia lui Ludovic Orban, termenul de 15 ianuarie ca dată de adoptare a proiectului de lege a bugetului de stat şi a proiectului de lege a asigurărilor sociale este unul 'realist'.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite