Parlamentar socialist bulgar despre ambasadorul SUA la Sofia: "Un gunoi, un mincinos şi un drogat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Statelor Unite în Bulgaria, James Warlick, a fost catalogat drept "gunoi, un mincinos şi un drogat" de către parlamentarul socialist Rumen Petkov, fost ministru de Interne, potrivit postului privat de televiziune bTV.

"Zilele acestea, (James) Warlick va pleca (din Bulgaria). Nu este posibil ca SUA să ţină un gunoi ca el aici", a declarat Petkov, potrivit bTV, citat de Sofia Echo în ediţia electronică de luni.

Fostul ministru bulgar de Interne l-a mai atacat în mod public pe Warlick, în 2010, după ce ambasadorul a refuzat să-i elibereze o viză de călătorie, argumentând că este din cauza unei presupuse investigaţii penale asupra lui Rumen Petkov.

 "Este un mincinos, da, a minţit. Şi nu are nicio şansă să mă dea în judecată, pentru că ştie că este un mincinos. A minţit că există o anchetă împotriva mea", a spus parlamentarul socialist la postul de televiziune. "Este drogat? Cum se numeşte un om care ia droguri? Un dependent de droguri. Ştiu că ia droguri. Să iasă şi să spună că nu (se droghează)", a continuat acesta.

Totodată, Petkov a mai spus că Warlick (foto) frecventează cluburi de noapte din Sofia, cu "domnişoare frumoase", şi că cheltuieşte "sume mari de bani". "De unde vin toţi banii aceştia?", a întrebat el.

Parlamentarul socialist a adăugat că ambasadorul american a fost "auzit" spunând, în anumite întâlniri sociale, că "producţia de droguri uşoare trebuie legalizată în Bulgaria".

Petkov  a lansat, în martie, o campanie împotriva diplomatului, trimiţând scrisori către congresmeni, între care 15 senatori, în care se plânge de conduita acestuia în ţară.

Noile acuze ale lui Petkov au loc în contextul în care James Warlick s-a contruntat vineri,  într-un restaurant din Sofia, cu Volen Siderov, liderul partidului extremist Ataka, singurul aliat la guvernare al formaţiunii GERB. Siderov i-ar fi prezentat ambasadorului SUA o "notă de plată", în valoare de două miliarde de leva (un miliard de euro), pentru utilizarea, de către americani, a bazelor militare bulgare. Potrivit lui Siderov, Warlick a aruncat "nota" pe podea şi a ameninţat că-l va "distruge". Liderul Ataka a anunţat că va cere protecţia serviciilor de securitate.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite