Iulia Motoc, aviz negativ în Comisii pentru funcţia de judecător CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisiile juridice şi Comisia pentru drepturile omului reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au avizat negativ, miercuri, candidatura pentru funcţia de judecător CEDO a Iuliei Motoc.


Din 30 de voturi exprimate, Iulia Motoc a primit 12 voturi favorabile, obţinând astfel aviz negativ din partea Comisiilor juridice şi Comisiei pentru drepturile omului.

Ceilalţi candidaţi pentru funcţia de judecător la CEDO au obţinut aviz pozitiv. Astfel, Bianca Guţan a primit 24 voturi pentru, Florin Streteanu, 25 voturi pentru şi Tudor Panţâru, 23 voturi pentru.

Votul a fost secret, pe baza buletinelor de vot. Din cele 30 de voturi, două au fost declarate nule.

Actualul judecător al României la CEDO este Corneliu Bîrsan, al cărui amndat va expira în data de 16 decembrie 2013. Noul judecătorul român la CEDO va fi ales de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, de pe lista celor trei candidaţi propuşi de România.

Iulia Antoanella Motoc este membru al Comitetului pentru Drepturile Omului, profesor universitar în cadrul Universităţii Bucureşti şi avocat în cadrul Baroului Bucureşti. Iulia Motoc a fost numită judecător la Curtea Constituţională a României, în anul 2010, fiind desemnată de Senat, la propunerea PDL.

Pe aceeaşi temă:

Iulia Motoc, favorită pentru postul de judecător la CEDO

Iulia Motoc, Florin Streteanu şi Bianca Guţan, propuşi pentru funcţia de judecător la CEDO

Numirea la CEDO schimbă raportul de forţe în CCR

CCR decide astăzi pragul la referendum

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite