Parchetul General vrea ca judecătorii să suspende dizolvarea Hexi Pharma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania Hexi Pharma a cerut în instanţă dizolvarea
Compania Hexi Pharma a cerut în instanţă dizolvarea

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au cerut Judecătoriei Sectorului 5 suspendarea dizolvării firmei Hexi Pharma, pentru a putea recupera prejudiciul produs în dosarul dezinfectanţilor diluaţi. Instanţa a stabilit primul termen luni, 16 mai.

După ce firma Hexi Pharma a anunţat miercuri că a demarat procedurile legale pentru închidere şi că îşi va retrage toate produsele de pe piaţă, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 o cerere pentru suspendarea dizolvării sau lichidării Hexi Pharma.

Produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferenţe în concentraţii între valoarea declarată şi cea măsurată, arată primele teste oficiale anunţate de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu, acesta precizând că produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendată cu 40.000 lei.

La data de 10 mai, pe rolul Tribunalului Bucureşti a fost înregistrat un dosar prin care firma solicită intrarea în insolventă, prima şedinţă de judecată fiind stabilită pentru 17 mai. Potrivit informaţiilor care apar în cererea de insolvenţă, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei.

Dosar penala pentru dezinfectanţii diluaţi

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, vineri, că procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de "participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor".

Potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în continuarea cercetărilor în dosarul "Dezinfectanţii utilizaţi în spitale”, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţă, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Conform sursei citate, vineri, reprezentantului legal al Hexi Pharma i-a fost adus la cunoştinţă că procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de societate.

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru News.ro, că anchetatorii au făcut noi verificări la sediul firmei şi au sigiliat probe, cercetările vizând atât zona de producţie, cât şi documentele societăţii. Conform aceloraşi surse, la sediul IGPR sunt verificate calculatoarele şi telefoanele directorului general al Hexi Pharma, Flori Dinu, şi ale chimistului fabricii.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite