Parchetul General infirmă existenţa vreunei anchete legate de pretinsa tentativă de asasinat asupra lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul General nu a avut pe rol vreun dosar cu privire la o tentativă de asasinat care l-ar fi avut drept ţintă pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea. SPP a anunţat că nu a fost sesizat. Liderul PSD a declarat marţi seara că în anul 2017 a existat o tentativă de asasinat asupra sa şi că ştie că a fost şi o anchetă ulterioară.

UPDATE Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) nu a avut nicio anchetă deschisă cu privire la o posibilă tentativă de asasinat la adresa liderului PSD Liviu Dragnea şi nici nu a primit vreo sesizare în acest sens, spune procurorul şef al DIICOT Felix Bănilă, care precizează că nici nu se va autosesiza în acest caz, pentru că omorul nu e de competenţa instituţiei pe care o conduce decât în cazul în care este comis de un grup infracţional organizat.

"Vă pot spune din ce am verificat până acum că nu am avut…se pare că nu am avut nicio sesizare în sensul acesta. (...) Omorul nu e de competenţa noastră. (…) Ar fi de competenţa noastră doar în condiţiile în care e comis de un grup infracţional organizat. (…) Adică un grup de o anumită structură. Ori din ceea ce a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor la Antena 3 nu a oferit suficiente elemente pentru a caracteriza grupul celor patru la care se referee ca fiind unul structurat,organizat, în sensul prevăzut de Codul Penal. Plus că dânsul a mai făcut o afirmaţie în sensul că s-a cercetat această faptă. N-a spus altceva”, a declarat pentru RFI procurorul şef al DIICOT Felix Bănilă.

Întrebat dacă ia în calcul o posibilă autosesizare, Felix Bănilă a negat, spunând că nu există suficiente elemente pentru acest lucru.

"La momentul acesta nu aveam suficiente elemente. Ciudat este pentru mine şi colegii mei de ce nu s-a adresat nouă. Şi ne opreşte şi afirmaţia că s-ar fi cercetat o astfel de faptă”, a spus Bănilă.

***

Ştirea iniţială: Reprezentanţii Biroului de informaţii şi relaţii publice al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au precizat că pe rolul Parchetului nu a existat şi nici nu există vreo anchetă referitoare la spusele preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care a acuzat o tentativă de asasinat anul trecut, după cum informează Mediafax.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, marţi seara, la Antena3, ca în aprilie 2017 a fost o tentivă de ucidere a sa, spunând ca au venit patru străini care au stat trei saptamani aici, plătiţi de "un om foarte celebru din lume". Dragnea a declarat că ştie că a fost şi o anchetă.

„Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. Nu vreau să povestesc, pentru că nu este cazul. Au venit patru străini în România, cazaţi la Athenee Palace, mă rog am scăpat. Dar asta nu înseamnă că o să îmi iau pază. Suntem într-un stat mafiot. Statul paralel este o mafie. Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu. Da, dar nu pot să spun asta (cine i-a plătit – n.r.). Da, un om foarte celebru în lume. Nu, nu mă gândesc la el (Soros – n.r). El se gândeşte la mine", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Serviciul de Pază şi Protecţie (SPP) nu a fost sesizat referitor la o posibilă tentativă de asasinat a lui Liviu Dragnea, informează Mediafax, citând surse din interiorul instituţiei. „SPP nu a fost sesizat pe niciunul dintre elementele pe care le-a precizat Liviu Dragnea în declaraţia de marţi, cu privire la ameninţare şi atentat”, au declarat oficiali din cadrul serviciului.

În ultimii ani, preşedintele PSD nu a mai beneficiat de paza şi protecţia ofiţerilor SPP, el lansând în această perioadă critici la adresa directorului SPP Lucian Pahonţu. Întrebat la începutul lunii august 2018 mai este păzit de cineva, Dragnea a răspuns negativ. „Nu (nu mă păzeşte nimeni – n.r.). Persoană fizică aşa, de capul meu. Domnule, nu ştiu dacă e în regulă, dar iertaţi-mă, nu am nimic cu 99% din ofiţerii SPP. Atâta timp cât Pahonţu e acolo, eu nu am încredere”, declara liderul PSD.

Şi Serviciul Român de Informaţii a reacţionat la informaţia lansată de Liviu Dragnea, susţinând, prin vocea purtătorului de cuvânt, că nu a primit nicio sesizare oficială din partea liderului PSD. „Serviciul Roman de Informatii nu are atributii legale privind paza si protectia demnitarilor romani si nu a primit nicio sesizare oficiala din partea presedintelui Camerei Deputatilor in legatura cu o presupusa amenintare la integritatea sa fizica", a declarat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.

Tot marţi, consilierul premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, a declarat la rândul lui că în anul 2015 i s-a propus să trădeze PSD şi i s-a oferit funcţia de premier, subliniind că „s-a dorit să fie racolat de KGB", dar a refuzat acest lucru. Vâlcov este condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru corupţie, iar Liviu Dragnea are o condamnare de 3 ani şi jumătate cu executare în primă instanţă în dosarul angajărilor fictive şi o condamnare definitivă de 2 ani de detenţie cu suspendare în dosarul Referendumul.

Citeşte şi:

Cum au trăit liderii PSD mitingul diasporei. „Am vorbit cu premierul. Se uita pe tabletă“

Dragnea a pus tunurile pe serviciile secrete. Hellvig, Vlase, Maior şi Coldea, atacaţi dur de liderul PSD. „Mă enervează foarte tare“

Liviu Dragnea ameninţă cu proteste „la poarta lui Iohannis“

Dragnea, despre mitingul diasporei: A fost o tentativă de lovitură de stat eşuată

Liviu Dragnea: Aş vrea să-l suspendăm pe Iohannis. Jandarmeria a acţionat perfect legal la miting. Eu eram la Neptun. Nu o schimb pe Dăncilă, categoric

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite