Papa Francisc a ajuns în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc a sosit în România
Papa Francisc a sosit în România

Sute de oameni l-au întâmpinat la aeroportul Otopeni pe Suveranul Pontif. Papa Francisc a ajuns în România în jurul orei 11.30. El se află în România într-o vizită istorică, între 31 mai şi 2 iunie.

"Este o mare plăcere să vă avem pe pământ românesc", i-a spus preşedintele Klaus Iohannis Papei Francisc, în timp ce Carmen Iohannis i-a transmis, la rându-i, "suntem fericiţi să vă avem aici".

Papa Francisc a fost aşteptat pe Aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti de sute de persoane, fiind întâmpinat şi de doi copii, frate şi soră, în vârstă de 12 şi 13 ani, îmbrăcaţi în port popular, greco catolici, din familia unui erou al neamului, Augustin Vişa, care a fost arestat pe vremea lui Antonescu.

Suveranul Pontif a sărutat crucea de la gâtul ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei.

Papa Francisc s-a dus apoi, în aplauzele celor prezenţi, la un copil în scaun cu rotile şi i-a prins mâinile în semn de salut.

Papa Francisc vine în România după 20 de ani de la vizita efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999. Vizita se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună”.

Papa pleacă spre Cotroceni

De la aeroport, Papa Francisc va pleca spre Palatul Cotroceni, iar, pe Şoseaua Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă, pentru a saluta mulţimea.

La Cotroceni se va desfăşura ceremonia oficială de primire.

De asemenea, Suveranul Pontif va avea convorbiri tête-à-tête cu preşedintele Klaus Iohannis şi se va întâlni cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Programul de la Cotroceni mai include întâlnirea cu autorităţile statului, societatea civilă şi corpul diplomatic, în Sala Uniriii, şi discursuri ale preşedintelui şi ale Sanctităţii Sale Papa Francisc.

Va urma, la Palatul Patriarhiei, o întâlnire privată cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi apoi cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, iar Papa Francisc va rosti un discurs.

Un alt moment al vizitei este cel de la Catedrala Naţională, unde urmează să aibă loc rugăciunea „Tatăl Nostru”, alocuţiuni şi cântări pascale şi salutul Sanctităţii Sale Papa Francisc.

La ora 18:00, Suveranul Pontif soseşte la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif”.

Sâmbătă şi dumincă, Papa Francisc se va afla la Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite