Pandora, o nouă tehnologie prin care se  pot fura maşini de lux. Cum acţionează hoţii din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până acum, poliţiştii de la Furturi Auto din Bucureşti au recuperat mai multe autoturisme şi au prins două grupări de hoţi care acţionau cu dispozitive Pandora Foto: Arhivă
Până acum, poliţiştii de la Furturi Auto din Bucureşti au recuperat mai multe autoturisme şi au prins două grupări de hoţi care acţionau cu dispozitive Pandora Foto: Arhivă

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de furt a maşinilor de zeci şi sute de mii de euro dotate cu sistemul ”keyless entry”. Hoţii folosesc dispozitive electronice, denumite ”Pandora”, prin care fură de la distanţă informaţiile stocate în cheile maşinilor. O maşină furată din Capitală, cu ajutorul acestui dispozitiv, a fost recuperată în Ploieşti.

Practic, hoţii scanează cu acest dispozitiv cumpărat de pe piaţa neagră cheia pe care proprietarii o ţin în interiorul casei, iar cu informaţiile obţinute dispar cu maşina furată, potrivit Ştirilor Pro TV 

 

”Este necesară o specializare a infractorilor pentru că sunt dispozitive care trebuie utilizate într-un anume fel, sunt două dispozitive conectate, cu unul se citeşte informaţia de pe cheie, iar celălalt stă în apropierea maşinii şi astfel se deschide şi motorul porneşte”, a declarat comisar şef Adrian Tudose, şef Serviciu Furturi Auto Bucureşti. 

 În ţară, spun anchetatorii, folosesc această metodă grupări albanezo-române sau din Republica Moldova. Hoţii de maşini îşi cumpără dispozitivele de ultimă generaţia de pe piaţa neagră din Albania şi Ucraina. Iar maşinile pe care le fură le duc de obicei în Georgia, Belarus, Serbia şi Ucraina.

Cu un astfel de caz s-au confruntat recent şi poliţiştii Serviciului Furturi Auto Bucureşti, când Ada, o tânără de 24 de ani din Capitală, a rămas fără bolidul parcat în faţa casei.

„Era exact parcată în locul în care o puneam de obicei şi când am ieşit dimineaţa cu câinele maşina nu mai era. Tata fusese întrebat în ziua respectivă insistent de cineva cu un Logan alb date despre maşină şi cred că atunci au copiat cheia, au interceptat semnalul ei ca dimineaţă să nu o mai găsim. Cinci maşini au fost furate în aceeaşi noapte” a declarat păgubita pentru sursa citată. 

Din fericire, autoturismul a fost găsit rapid pentru că hoţii nu apucaseră să plece din ţară. Ajunseseră doar până la Ploieşti, unde au şi fost prinşi.

Până acum, poliţiştii de la Furturi Auto din Bucureşti au recuperat mai multe autoturisme şi au prins două grupări de hoţi care acţionau cu dispozitive Pandora. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite