Palatul Cotroceni, iluminat în culorile steagului spaniol, în semn de solidaritate

Palatul Cotroceni, iluminat în culorile steagului spaniol, în semn de solidaritate

Preşedintele Iohannis i-a transmis, joi, omologului său din Spania un mesaj de solidaritate. FOTO Twitter

Palatul Cotroceni a fost iluminat, în această seară, în culorile drapelului spaniol. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că „în această perioadă dificilă, România este solidară cu poporul spaniol şi alături de românii stabiliţi în Spania.”

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri seară, preşedintele Iohannis a publicat pe contul său de Twitter un mesaj de solidaritate în limba spaniolă, alături de trei imagini în care apare Palatul Cotroceni iluminat în culorile drapelului spaniol.

Decizia de iluminare a Palatului Cotroceni în culorile Spaniei vine după discuţia telefonică de joi a preşedintelui Klaus Iohannis, cu preşedintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sánchez, pe tema crizei provocate de coronavirus. În cadrul convorbirii, Klaus Iohannis a transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate în Spania.

Preşedintele României a evocat importanţa numeroasei comunităţi de români stabiliţi în Regatul Spaniei, care a ajutat în ultimii ani la crearea unor strânse punţi de legătură între cele două state.

O iniţiativă similară a fost demarată şi joi, 2 aprilie a.c, când Administraţia Prezidenţială a decis iluminarea Palatului Cotroceni în culorile drapelului italian, din solidaritate pentru Republica Italiană şi poporul italian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: