Palatul Cotroceni, iluminat în culorile steagului spaniol, în semn de solidaritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Iohannis i-a transmis, joi, omologului său din Spania un mesaj de solidaritate. FOTO Twitter
Preşedintele Iohannis i-a transmis, joi, omologului său din Spania un mesaj de solidaritate. FOTO Twitter

Palatul Cotroceni a fost iluminat, în această seară, în culorile drapelului spaniol. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că „în această perioadă dificilă, România este solidară cu poporul spaniol şi alături de românii stabiliţi în Spania.”

Vineri seară, preşedintele Iohannis a publicat pe contul său de Twitter un mesaj de solidaritate în limba spaniolă, alături de trei imagini în care apare Palatul Cotroceni iluminat în culorile drapelului spaniol.

Decizia de iluminare a Palatului Cotroceni în culorile Spaniei vine după discuţia telefonică de joi a preşedintelui Klaus Iohannis, cu preşedintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sánchez, pe tema crizei provocate de coronavirus. În cadrul convorbirii, Klaus Iohannis a transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate în Spania.

Preşedintele României a evocat importanţa numeroasei comunităţi de români stabiliţi în Regatul Spaniei, care a ajutat în ultimii ani la crearea unor strânse punţi de legătură între cele două state.

O iniţiativă similară a fost demarată şi joi, 2 aprilie a.c, când Administraţia Prezidenţială a decis iluminarea Palatului Cotroceni în culorile drapelului italian, din solidaritate pentru Republica Italiană şi poporul italian.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite