Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Sitaru (32 ani), proprietara unui magazin mic în cartierul Tătăraşi, mărturiseşte că şi-a făcut abonament la „Adevărul" pentru a obţine mai uşor colecţiile care au apărut până acum.

„Cu abonament nu stau la coadă"

„Nu am timp să stau dimineaţa la rând, aşa că am apelat la abonament ca să avem colecţia «100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă», seria despre marii pictori, colecţia Disney şi enciclopediile", spune Alina Sitaru. Ca punct forte al ziarului „Adevărul", Alina menţionează nivelul mare de informaţii.

„În timpul zilei abia avem câteva minute să citim în diagonală, dar când ne ducem spre casă luăm ziarul de seară de la benzinărie şi tot aflăm ce e mai important. Cel mai mult apreciez suplimentele de sănătate, pe care le păstrez întotdeauna", precizează ieşeanca. Ea şi-ardori să afle din ziarul „Adevărul" mai multe lucruri despre comerţ.

Cine seamănă vânt culege furtună

Soţia mea este profesoară şi nu va face grevă. Nu pentru că n-ar fi umilită în ultimul hal de actuala conducere, ci pentru că se teme să şi vorbească despre grevă, darămite să participe la ea. Dacă n-am avea nimic de pierdut, aş încuraja-o să participe, dar avem rate grele, mai mari chiar decât venitul ei actual de 1.900 de lei nemicşorat. I s-a solicitat la şcoală să semneze că va participa la supraveghere la Bacalaureat, independent de voinţa ei, ca sarcină de serviciu. Nu speră să fie remunerată pentru aceasta.

Participarea la Bacalaureat ar fi trebuit să fie benevolă, dar a devenit sarcină de serviciu cu consecinţe grave pentru neconformare. Profesorii sunt şantajaţi prin restrângeri de activitate, deci pierderea locului de muncă. După 25 de ani de muncă şi toate gradele, are parte de politica dictatorială a acestei conduceri, care nu mai are controlul situaţiei şi acţionează haotic. Acest ministru al Învăţământului este cel mai slab şi slugarnic din câţi au fost până acum. Mircea Miclea a avut puterea în a-şi da demisia când nu a putut obţine bugetul necesar unui învăţământ normal. Trist şi cu consecinţe inimaginabile pentru generaţiile viitoare. Nu cred că profesorii vor mai avea vreo tragere de inimă pentru această meserie.

Marius

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite