Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Măgureanu are 26 de ani, locuieşte în Bucureşti şi este responsabil de afaceri al unei firme care activează în domeniul construcţiilor.

„Prefer subiectele externe"

Anul acesta a făcut două abonamente la „Adevărul", cumpărând atât seria „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", precum şi ghidurile National Geographic.

„Formatul ziarului este bun, îmi plac suplimentele, mai ales cel de sănătate, distribuit sâmbăta, şi cel de cultură, de miercuri", spune tânărul.

Ar vrea să citească însă mai multe articole despre ceea ce se întâmplă în afara graniţelor ţării, atât pe teme politice, cât şi sociale şi economice. De asemenea, ar prefera ca mai multe personalităţi din România să aibă posibilitatea să-şi exprime părerea în paginile de opinii.

De ce s-ar întoarce specialiştii în România?

Întors în România după mai mulţi ani de muncă în străinătate, mi-am dorit o slujbă la mine în ţară. Am studii, am experienţă, credeam că nu va fi aşa de dificil, mai ales că nu doream un salariu indecent, ci ceva de nivelul României (nu era nici criză pe vremea aceea). Am avut surpriza ca timp de cinci luni să nu „agăţ" absolut nimic, deşi am contactat şi direct firme care aveau posturi libere. Acum lucrez pentru o companie serioasă (dar nu în ţară) şi câştig lunar 12.000 de dolari. Deci, unde e problema? Ce se poate face când ai de hrănit o familie, dar nu eşti implicat în politică sau nu ai relaţii, ci doar competenţa bazată pe studii şi experienţă?

M-aş întoarce şi mâine în România, chiar pentru un salariu de zece ori mai mic, dar când îmi amintesc cum s-au uitat toţi managerii (inclusiv cei de la Resurse Umane) la mine ca la o insectă, mă apucă lehamitea şi scârba. Cred că sunt mulţi ca mine, îi întâlnesc prin lumea largă, pe toate continentele, şi n-am auzit pe vreunul să facă politică. Fac şi ei parte din acea grupare anonimă, puţin prezentă în media, care îşi vede de treabă şi, de ce nu, pompează şi bani în România, prin grija pe care o acordă rudelor din ţară mai puţin norocoase.

Gabriel

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite