Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o prăvălie din Olăneşti, judeţul Vâlcea, nu ştii ce să faci mai întâi: să mănânci un sandviş sau să probezi o pereche de blugi.

Fast food cu poliester

Aşteptăm, în continuare, la adresa fotografiata@adevarul.ro, imaginile suprinse de tine, alături de o scurtă explicaţie, numele autorului şi numărul de telefon. Premiul lunar este o cameră digitală. Regulamentul concursului este publicat pe www.adevarul.ro

Editorialul cititorului: România, ţara fugii de răspundere

Această situaţie de criză şi sărăcie din România nu îşi va vedea finalul prea curând pentru că, după toate informaţiile din ziare şi de la televiziuni, niciun guvernant nu a oferit o soluţie viabilă. Doar promisiuni, ameninţări sau vorbe goale, care dau mai mult senzaţia că cei care ne conduc şi-au calculat ca la şah, pas cu pas, discursurile şi nu măsurile anticriză. Sunt curios cât va mai dura acest circ, şi „somnul raţiunii" românilor, care a lăsat să crească această caracatiţă, va lua sfârşit.

În ţara fugii de răspundere, probabilitatea să ne trezim scade pe zi ce trece. Când vorbim de stat, nu vorbim doar de cei din fruntea statului, ci şi de toţi angajaţii. Fiecare dintre ei pot influenţa - nu numai prin mitinguri de protest - anumite măsuri pentru relansarea economiei.

E drept că vrem ca întreg sistemul să fie reformat, dar acest lucru nu este posibil în câteva zile sau luni. E un proces de lungă durată a cărui finalitate este incertă, ţinând cont că discutăm despre o mentalitate în antiteză cu dezvoltarea durabilă şi anumite principii democratice. (Dorel Ciutan)

Abonaţii noştri: „«Adevărul», un ziar echilibrat"

Regizorul ieşean Bogdan Ulmu a devenit cititor fidel al ziarului „Adevărul" de mai bine de doi ani, atras de ideea de a citi un cotidian în care nu există ştiri politice. „Din anii '90 ziarul dumneavoastră a avut un loc aparte în mass-media românească. Totuşi, din momentul în care au dispărut certurile din politica românească, nu a mai fost zi în care să nu deschid ziarul", a afirmat Bogdan Ulmu.

Ieşeanul de 59 de ani este scriitor, regizor şi profesor universitar. Activitatea lui Bogdan Ulmu este foarte bogată: a regizat peste 140 de spectacole şi a scris mai bine de 20 de scenarii. Regizorul este şi un critic de teatru recunoscut la nivel naţional. „Trebuie să recunosc, datorită profesiei, citesc cu mare interes şi plăcere suplimentul «Adevărul Literar & Artistic», care are interviuri foarte interesante", a adăugat Bogdan Ulmu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite