Situaţia prezentă, este agravantă, cu tendinţe de explozie populară. Pare fără ieşire pentru majoritatea populaţiei afectată! Ce să facă săracii cei mulţi ai României în faţa scumpiri fără precedent a vieţii şi a suprafacturărilor pe care nu le pot plăti? Habar nu au! Sunt disperaţi, caută soluţii, dar dacă nu au cu ce să plătească, ce să facă? Promisiunile guvernanţilor nu le plătesc nici lumina, nici gazele şi nici nu le ţin de foame!

acum 7 zile · comentarii (3)

Mergem înainte însă, tot înainte, cu Dumnezeu înainte! Care poate! Fiecare cu dumnezeul lui. Unii la casierie, cum am văzut un ales de aur că a făcut, de unde a ridicat un purcoi de bani, munciţi rău, din care 90% s-a lăudat că-i dă cui are nevoie. Bă, care ai, bă, nevoie de banii de aur? Alţi români, cu grijă mare pentru aleşii neamului şi sacul fără fund al bugetului de stat, merg la cozi!

acum 14 zile · comentarii (1)

Milt Bearden, un fost ofiţer de rang înalt ce a activat 30 de ani în cadrul CIA, cunoscut apoi pentru cariera sa publicistică şi consultanţa oferită mai multor producţii celebre americane, ce au tratat tema spionajului, s-a aflat pentru o scurtă perioadă în Bucureşti, unde a început colaborarea cu regizorul Bobby Păunescu pentru filmul românesc „Fantomele”.

acum 20 zile · comentarii (24)

La sfârşit de an, este vremea bilanţurilor. Iar cel dedicat securităţii este, poate, cel mai important, în contextul negocierilor fără precedent SUA/NATO/UE cu Federaţia Rusă. Barometrul de securitate al României ne oferă prilejul unui asemenea bilanţ. Este cea mai bună şi cea mai actuală fotografie a ţări noastre din acest punct de vedere.

acum 21 zile · comentarii (15)

Când devin nefolositori, liderii de laborator sunt „ucişi” chiar de inventatorii şi păpuşarii lor. La un moment dat, dispar din scena publică, din zonele şi funcţiile în care fuseseră urcaţi de zici că nici nu au existat vreodată. Doar că lasă urme adânci în societate prin consecinţele negative ale prezenţei lor impuse, efemere, în funcţiile politice decizionale, ca o fata Morgana, ce apare şi dispare la orizontul puterii politice.

acum 28 zile · comentarii (7)

În România, Justiţia e blocată în trecut, într-o tradiţie a menţinerii ei sub papuc politic. Deşi procurorii şi judecătorii formaţi în perioada comunistă au ieşit aproape toţi la pensie, în urma lor au rămas destui  oameni formaţi de ei în cheia vechiului regim. Fiindcă au mentorat tineri, cărora le-au arătat drumul uşor, nu cel bun, calea care duce mai degrabă spre parvenire, decât spre dreptate.

luna trecuta · comentarii (5)

Oltea Şerban-Pârâu: Particip la a treia expoziţie mondială la care v-aţi ocupat de organizarea pavilionului României. Am fost la Aichi, în 2005, am fost la Shanghai, în 2010, iată că am ajuns în 2021, la Expoziţia Mondială din Dubai – Expo 2020. Cât de mare este diferenţa între aceste trei repere, dat fiind că ne despart nu mai puţin de 15 ani de primul?

luna trecuta · comentarii (0)

Nimic nu poate fi mai instructiv pentru politica externă a României decât studierea politici externe ungare. În faţa unei politici externe fără orizont, fără viziune şi mereu rectivă – am numit politica Bucureştiului a ultimilor ani -, avem de-a face cu un demers coerent, articulat, instituţionalizat. Budapesta e coerentă, indiferent că eşti de acord sau nu cu ceea ce întreprinde.

luna trecuta · comentarii (35)

Nistorescu şi ai noştri nu au luat ca atare premiul Nobel dintr-un amestec de noroc geostrategic şi păcat autohton. Mai bine morţi decît comunişti, cum strigam în Piaţa Universităţii? Sau cît părem liberi, mai e vreo speranţă? Admiraţia noastră merge azi la alţii, cu un pic de tristeţe pentru ce am fi putut fi noi.

luna trecuta · comentarii (0)

Nici nu ştiţi ce vă/ne aşteaptă! Vin camioanele, tirurile, vapoarele, trenurile sărbătorilor guvernamentale! Anul acesta, oamenii guvernului în funcţiune, miniştrii lui Moş Klaus, intră cu sacii plini de daruri pe uşi, pe porţi, pe ferestre, prin locuri largi, să încapă.  Din cauza sacilor prea plini ai celor ocupaţi până peste cap cu livrările din uşă în uşă, de la om la om, nu mai au loc pe coş.

luna trecuta · comentarii (1)
Modifică Setările