Felicitări cu fir de aur

Felicitări cu fir de aur

Ca în fiecare an, la începutul lunii Mărţişorului, Asociaţia Handicapaţilor Locomotori din Târgu Mureş pune la dispoziţia târgumureşenilor "flori şi inimi" cu totul speciale. "Clubul de

Şcolar la 36 de ani

Şcolar la 36 de ani

Dragoş Stănescu este cel mai "bătrân" elev de clasă primară din judeţul Iaşi. El are 36 de ani şi a început primele lecţii luni, 20 februarie, la şcoala "Petru Rareş" din Hârlău.

Să recapitulăm: am ajuns ţintă a Rusiei, care refuzase în 1989 să intre peste noi chiar cînd îi pofteau generalul Guşe şi preşedintele Iliescu, pentru că ne-am băgat în linia întîi să adăpostim noi baza de rachete dirijată contra lor, iar acuma strigăm să vină francezii şi americanii să ne apere, că suntem expuşi.

acum 2 zile · comentarii (0)

Nu e deloc o glumă. Faptele s-au petrecut azi, 23 ianuarie, în jurul orelor 12.30. Care va să zică, azi, duminică, pe o alee micuţă şi neînsemnată şerpuind printre căsuţele dintr-un fost cartier muncitoresc, acum un fel de amestec balzacian oglindind delăsarea sărăciei, uneori extreme, alături de încercări oneste de recondiţionare, fiecare după cum şi cât a putut şi cum l-a îndemnat imaginaţia.

acum 4 zile · comentarii (12)

Se întâmplă într-o ţară mafiotizată, România, în toate instituţiile ei vitale, în care politicienii aflaţi la putere, corupţii şi incompetenţii, hoţii şi infractorii fac şi desfac legile cum vor ei, în timp ce norodul se luptă din toate puterile să supravieţuiască. Avem pe frontul de acasă, războaiele noastre pe viaţă şi pe moarte. Norodul este carne de tun tot timpul. Tremură izmenele pe poporime, dar şi pe nişte politicieni ticăloşi!

acum 7 zile · comentarii (2)

Situaţia prezentă, este agravantă, cu tendinţe de explozie populară. Pare fără ieşire pentru majoritatea populaţiei afectată! Ce să facă săracii cei mulţi ai României în faţa scumpiri fără precedent a vieţii şi a suprafacturărilor pe care nu le pot plăti? Habar nu au! Sunt disperaţi, caută soluţii, dar dacă nu au cu ce să plătească, ce să facă? Promisiunile guvernanţilor nu le plătesc nici lumina, nici gazele şi nici nu le ţin de foame!

acum 15 zile · comentarii (3)

Mergem înainte însă, tot înainte, cu Dumnezeu înainte! Care poate! Fiecare cu dumnezeul lui. Unii la casierie, cum am văzut un ales de aur că a făcut, de unde a ridicat un purcoi de bani, munciţi rău, din care 90% s-a lăudat că-i dă cui are nevoie. Bă, care ai, bă, nevoie de banii de aur? Alţi români, cu grijă mare pentru aleşii neamului şi sacul fără fund al bugetului de stat, merg la cozi!

acum 22 zile · comentarii (1)

Milt Bearden, un fost ofiţer de rang înalt ce a activat 30 de ani în cadrul CIA, cunoscut apoi pentru cariera sa publicistică şi consultanţa oferită mai multor producţii celebre americane, ce au tratat tema spionajului, s-a aflat pentru o scurtă perioadă în Bucureşti, unde a început colaborarea cu regizorul Bobby Păunescu pentru filmul românesc „Fantomele”.

acum 28 zile · comentarii (24)

La sfârşit de an, este vremea bilanţurilor. Iar cel dedicat securităţii este, poate, cel mai important, în contextul negocierilor fără precedent SUA/NATO/UE cu Federaţia Rusă. Barometrul de securitate al României ne oferă prilejul unui asemenea bilanţ. Este cea mai bună şi cea mai actuală fotografie a ţări noastre din acest punct de vedere.

acum 29 zile · comentarii (15)

Când devin nefolositori, liderii de laborator sunt „ucişi” chiar de inventatorii şi păpuşarii lor. La un moment dat, dispar din scena publică, din zonele şi funcţiile în care fuseseră urcaţi de zici că nici nu au existat vreodată. Doar că lasă urme adânci în societate prin consecinţele negative ale prezenţei lor impuse, efemere, în funcţiile politice decizionale, ca o fata Morgana, ce apare şi dispare la orizontul puterii politice.

luna trecuta · comentarii (7)

În România, Justiţia e blocată în trecut, într-o tradiţie a menţinerii ei sub papuc politic. Deşi procurorii şi judecătorii formaţi în perioada comunistă au ieşit aproape toţi la pensie, în urma lor au rămas destui  oameni formaţi de ei în cheia vechiului regim. Fiindcă au mentorat tineri, cărora le-au arătat drumul uşor, nu cel bun, calea care duce mai degrabă spre parvenire, decât spre dreptate.

luna trecuta · comentarii (5)
Modifică Setările