Vedem cu toţii cum unii dintre români, cetăţeni de rând, sunt sancţionaţi de instituţiile statului atunci când greşesc, în timp ce alţii, persoane care se cred mai presus de toţi şi toate, încalcă normele în văzut lumii. Fără fereală! Cu mult tupeu şi mare neruşinare. Exemple avem cu duiumul, chiar în această situaţie specială de pandemie.

acum 20 ore · comentarii (3)

În acest articol vom face o analiză la rece a situaţiei minorităţii române din Ungaria şi a celei maghiare din România, pentru a ilustra, clar şi cu cifre, cum arată tratamentul pe care cele două state îl aplică minorităţilor. Vom anticipa spunând că, în timp pe minoritatea maghiară din România se bucură de drepturi şi libertăţi mult dincolo de orice normă europeană, minoritatea română din Ungaria este... pe cale de dispariţie.

acum 11 zile · comentarii (184)

Realităţile româneşti, care sunt încă marcate de nemuritoarele tare: corupţie, incompetenţă, iresponsabilitate, manipulare, prostie-ne-au arătat cât de slabi, de nepregătiţi şi vulnerabili suntem în faţa unor crize majore, cum este cea de sănătate de acum. Consecinţele sunt dezastruoase şi nu se opresc odată cu ridicarea stării de urgenţă sau cu încheierea acestei pandemii, într-un orizont nedeterminat.

acum 15 zile · comentarii (4)

Pentru a repeta o formulare celebră, am urmărit cu atenţie şi îngrijorare cum, la audierile din Parlament, atât doamna ministru a Muncii, cât şi domnul ministru de Externe au evitat, mai mult sau mai puţin profesionist, explicarea situaţiei dezonorante în care este pusă România, devenită principală ţară de proveninenţă a sezonierilor agricoli ajunşi în "zonele roşii" şi plecaţi în cele mai ciudate condiţii şi care vor rămâne veşnic neexplicate.

acum 17 zile · comentarii (40)

Disclaimer: În plină criză a pandemiei de coronavirus, Administraţia Prezidenţială derulează procesul de elaborare a Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării, în fapt o strategie de securitate naţională a cărei valabilitate este de 5 ani, perioada mandatului prezidenţial, şi care urmează să dirijeze procesul instituţional  de ajustare la noile priorităţi în domeniul securităţii, apărării şi politicii externe a României, în format integrat.

acum 18 zile · comentarii (16)

În mereu ignorata ei calitate de primă autoritate medicală a ţării, Curtea Constituţională a hotărît: cetăţenii români au dreptul de a se infecta, fără frică de amenzi, cu virusul preferat sau, în lipsa acestuia, cu materialul disponibil pe piaţă. Recenta clarificare a Curţii va fi, desigur, urmată de completări care vor declara gratuite serviciile medicale şi înmormîntările sau le vor acoperi din pensia specială a domnului Valer Dorneanu.

acum 18 zile · comentarii (53)

Secolul XX a cunoscut cele mai mari conflicte din istorie, din punct de vedere al durităţii acţiunilor militare, tipurilor de armament folosit, numărului de victime. Conflictul a durat de la       1 septembrie 1949, până la 9 mai 1945, cu precizarea că în Orientul Extrem, acesta s-a desfăşurat până la capitularea Japoniei, la 2 septembrie 1945

acum 19 zile · comentarii (1)
Postari Recente