În ultima vreme, necazurile aduse de epidemia de coronavirus au fost dublate de tot mai multe pasiuni ale unor actori internaţionali dar şi de acţiuni de PR, dublate de tentative de poziţionare publică şi de a folosi ajutorul umanitar sau livrarea de produse necesare combaterii epidemiei de coronavirus contra cost, pe comandă, pentru avantaje politice şi de imagine.

acum 2 zile · comentarii (133)

Drapelul Republicii Macedonia de Nord este arborat, începând de astăzi, alături de cele ale celorlalţi 29 Aliaţi transatlantici. Al 30-lea membru se alătură cu mândrie, cu drepturi depline, dar şi cu o responsabilitate perfect asumată, celei mai de succes alianţe politico-militare din istorie. Este un moment pe care îl aşteptăm cu toţii de mulţi ani – unul cu adevărat istoric şi care trebuie celebrat ca atare.

acum 2 zile · comentarii (29)

Încrederea şi responsabilitatea sunt două atribute esenţiale ale perioadei pe care o traversăm. În situaţii de criză, toată lumea vorbeşte de comunicare de criză, dar cei mai mulţi nu ştiu ce este aceasta. Cel mai rău lucru în criză este să nu comunici, să nu vorbeşti, să stai ca struţul şi să crezi că aşa e cel mai sigur. Greşit! Clienţii şi angajaţii se vor simţi abandonaţi şi tot ce ai investit până acum în comunicare se diluează.

acum 5 zile · comentarii (5)

Valul de îmbolnăviri în lanţ, în rândul cetăţenilor şi al personalului medical se rostogoleşte în permanenţă şi încă este departe de a fi ajuns la apogeu. La fel şi greşelile autorităţilor care se chinuie să gestioneze situaţia actuală, fără precedent, care se agravează continuu, în ciuda asigurărilor oficialităţilor care se căznesc să ne convingă de stăpânirea lucrurilor!

acum 6 zile · comentarii (0)

Nu sunt acasă, dar o să ies la mine în grădină în Berlinul autoizolat duminică, la ora 22, în semn de solidaritate cu medicii români şi personalul medical. În mai multe ţări din Europa oamenii au ieşit pe balcoane şi i-au aplaudat pe cei care dau zilnic piept cu virusul de care noi toţi ceilalţi ne ascundem prin case, deşi în unele cazuri autorităţile au neglijat să îi protejeze corespunzător cu echipament de protecţie.

acum 9 zile · comentarii (0)

Motivele pentru care se lansează şi se multiplică ştirile false sunt diverse, începând de la informaţiile publicate intenţionat, de către instituţii sau persoane, în diverse scopuri, şi terminând cu propagarea făcută din neştiinţă, din neprofesionalism şi din prostie! Au efecte devastatoare în condiţiile situaţiei de urgenţă actuale din ţara noastră şi ca atare sunt pedepsite de lege. Atunci când legea chiar se aplică!

acum 13 zile · comentarii (13)

Nu. Nu sunt doctor. Despre coronavirus ştiu cam cât am citit pe documentările serioase de presă. Apropo, cele mai bune mi se par prezentarea ministrului sănătăţii din Singapore şi ieşirea de joi a premierului britanic flancat de Chris Whitty, Chief medical officer, şi mai ales de Sir Patrick Vallance, Consilierul ştiinţific şef al Guvernului britanic.

acum 19 zile · comentarii (10)

Cineva e foarte supărat că suspendarea cursurilor din şcoli şi universităţi a stricat nişte planuri (cel mai probabil politice), altfel mi-e greu să înţeleg dosarul deschis prin autosesizare de către Parchetul General pentru „comiterea infracţiunii de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, cu referire la hotărârea Grupului de suport tehnico-ştiintific al DSU, condus de doctorul Raed Arafat.

acum 20 zile · comentarii (19)
Postari Recente