Apă caldă, cu raţia

Apă caldă, cu raţia

Gerul cumplit din ultimele zile şi scăderea presiunii gazelor au determinat CET Bacău să nu mai furnizeze apă caldă non-stop. Regia a stabilit un program de şase ore pe zi, dimineaţa şi

Pentru noi, românii, cei 30 de ani scurşi de la Căderea Zidului Berlinului, reprezintă o formă condensată a istoriei noastre naţionale. Am reuşit sa îndeplinim visul înaintaşilor noştri de reîntoarcere, după milenii de înstrăinare, în matca noastră occidentală. Să obţinem, în premieră absolută, garanţii de securitate fără precedent. Să recuperăm, măcar parţial, din decalajele de dezvoltare faţă de Vestul dezvoltat.

acum 7 zile · comentarii (38)

În perioada 18-20 octombrie 2019 s-a desfăşurat la Sighişoara a treia ediţie a Festivalului de Teatru Independent „Central Act”. Publicul din Sighişoara a avut ocazia să traiască momente fabuloase, de excepţie în cadrul reprezentaţiilor teatrale care s-au derulat în cadrul evenimentului. În ultima seară, am avut bucuria să o întâlnesc pe actriţa Gianina Iconaru care mi-a împărtăşit impresiile sale despre festival în calitate de organizator.

acum 16 zile · comentarii (0)

România a intrat într-un scenariu care echivalează cu o autoizolare economică strategică majoră şi care, din punctul meu de vedere, poate avea consecinţe extrem de serioase pentru sustenabilitatea efortului nostru de supravieţuire în acest context local, regional şi continental pe care liderii noştri par să facă eforturi supraomenşti de a-l ignora.

acum 17 zile · comentarii (51)

Conform birocraţilor care adună informaţii în raportele de monitorizare a justiţiei pentru România şi Bulgaria, bulgarii merită să li se ridice MCV-ul, dar românii nu. Preşedintele şi guvernul român ar trebui să protesteze imediat, pentru că toţi indicatorii arată opusul. Poate o fi făcut vreo greşeală o dactilografă a Comisiei…

acum 20 zile · comentarii (77)

În fiecare an, Capitala Tineretului ajunge la un nou oraş. Titlul este acordat de o guvernanţă alcătuită Consiliul Tineretului din România (CTR), Grupul PONT, Federaţia Tinerilor din Cluj şi BCR şi este inspirat din experienţa oraşului Cluj-Napoca drept Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015.

acum 21 zile · comentarii (3)

Foarte scurt şi pe înţelesul tuturor, că am cinci zile întârziere la predarea articolului Administraţie publică şi calitatea guvernării pentru Oxford Research Encyplopedia şi cincizeci de studenţi la uşă. Din motive nefericite, ţinând de antreprenoriatul unor proşti sau ticăloşi care ţin musai să folosească sau să înjosească oameni mai de valoare ca ei, doi oameni de valoare, Mihai Şora şi Raed Arafat, sunt iarăşi ţinte.

acum 22 zile · comentarii (0)

Cele 20 de minute de filmări ale intervenţiei salvatorilor la incendiul de la Colectiv sunt sfâşietoare. Teribile. Ca şi live-urile din noaptea dezastrului. Pentru familiile victimelor, în special, şi pentru orice om cu o minimă empatie şi umanitate în el. Difuzarea lor, la 4 ani de la producerea catastrofei, este, însă, doar o „lovitură“ de imagine. Cinică.

acum 23 zile · comentarii (33)

Comisia Europeană remarcă în ultimele două rapoarte publicate astăzi de Comisia Juncker cu privire la progresele înregistrate de România şi Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare că vecinii de la Sud de Dunăre se califică pentru a ieşi din cadrul MCV. „Eforturile Bulgariei înregistrate de la aderare sunt suficiente pentru a-şi onora obligaţiile făcute la aderare”, notează Comisia Europeană.

acum 25 zile · comentarii (28)

Voturile din Consiliul European, de pe data de 19 septembrie 2019, pentru candidatul român la şefia Parchetului European, îngroapă toate ”ievaluările”, toate încercările disperaţilor de a o lega pe Laura Codruţa Kovesi, care acum, se poate întoarce mai puternică împotriva corupţilor! Ce va urma este crucial, cum va fi gestionat acest moment şi stare de spirit extraordinare, care pot scrie istorie pentru România!

acum 2 luni · comentarii (27)

Suzana Fântânariu scoate la iveală, din culisele inimii, o lume despovărată de măşti şi orgolii pentru a o putea surprinde în coborâre spre contururile sale adamice, originare. Aceste răbufniri ideatice, specifice doar marilor artişti, se încheagă, graţie succesiunii lor ritmice, într-un amplu şi profund cortegiu imagistic cu solemnitate de imn.

acum 2 luni · comentarii (1)
Postari Recente