Paştele evreiesc

Paştele evreiesc

Evreii din Timişoara sărbătoresc, începând de astăzi, Pesah, sau Paştele evreiesc. De la ora 18, este oficiată o slujbă la Sinagoga din Bulevardul Iuliu Maniu, apoi membrii comunităţii vor

DN 2 M, blocat de stânci

DN 2 M, blocat de stânci

Drumul naţional 2 M Focşani-Andreiaşu de Jos a fost blocat pe un sens din cauza căderilor de stânci care s-au produs în dreptul localităţii vrâncene Reghiu. Pe DN 2 M cad pietre de 1,5-2 tone

Cel mai grav lucru însă, este că toate aceste probleme, nenorociri, catastrofe care distrug în permanenţă ce a mai rămas din învăţământul românesc, nu interesează pe nimeni!!! Factorii politici, decidenţii la putere, ignoră total educaţia naţională, devenind sensibili doar atunci când au interese directe, în special interese de ordin financiar şi electoral. Vedem şi propaganda preoţilor trimişi în şcoli!

acum 3 zile · comentarii (0)

Situaţia Republicii Moldova nu este deloc fericită în contextul în care regimul lui Plahotniuc a ales să „distrugă şi ultima brumă de democraţie“, prin anularea rezultatului alegerilor pentru primăria Chişinăului în vară, iar Occidentul a înţeles că politica acestuia vopsită în culori pro-europene este doar o cacealma.

acum 3 zile · comentarii (1)

Nu Soros vă sapă şi nu e duşmanul vostru, şi nici Putin nu se ocupă momentan, că nu are de ce, prea îi faceţi voi treaba. O ţară europeană care se bate singură în piept şi strigă „Suntem mai răi ca bulgarii, luaţi-ne preşedinţia UE!“ nu are nevoie de duşmani din exterior. Îşi este sieşi cel mai rău duşman.

acum 11 zile · comentarii (0)

Când l-am cunoscut pe actualul ministru Tudorel Toader, el nu era o planetă. Era un satelit care gravita în jurul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ de la Iaşi. Un om cu preocupări didactice, mult mai activ şi mai implicat decât însuşi decanul Facultăţii de Drept în viaţa universitară şi în mersul cetăţii. Aşadar, într-un fel anume, profesorul Toader nu este deloc străin de acest concept al democraţiei participative.

acum 14 zile · comentarii (134)

În premieră, vocea Unirii s-a făcut auzită răspicat într-o audiere publică din Parlamentul European. Viitorul Republicii Moldova se hotărăşte şi în instituţiile europene, bănuite de multe ori pe nedrept, de amorţeală sau indiferenţă. La Bruxelles a fost prezentă o delegaţie de primari unionişti din România şi Republica Moldova, alături de istorici, academicieni şi vectori de opinie.

acum 17 zile · comentarii (12)

După ce au reuşit o performanţă greu de atins până şi de defunctul regim totalitar al lui Vladimir Voronin în izolarea externă a R.Moldova, oamenii „oligarhului cel bun“ au comis-o din nou astăzi (joi) cu ajutorul ofiţerilor SIS, sub pretextul combaterii terorismului la liceul finanţat din banii clericului Fethullah Gulen, de la Chişinău.

acum 17 zile · comentarii (0)

Organizarea de către liderii PSD a referendumului pentru familia tradiţională în această toamnă, în baza semnăturilor celor 3 milioane de români, ridică o serie de probleme în societatea românească care ne vor apropia  mai mult de Rusia lui Putin şi Moldova lui Igor Dodon, unde predomină intoleranţa şi valorile ultraortodoxe.

acum 19 zile · comentarii (47)

Data de 10 august a lăsat în continuare destul de multe aspecte neelucidate, mai ales că Mitingul Diasporei (aşa cum era numit în presă) fusese marcat de violenţe între forţele de ordine şi grupuri violente ale unor galerii de fotbal. La mijloc erau prinşi protestatarii paşnici dispersaţi ulterior de intervenţia în forţă a jandarmilor care s-a soldat cu abuzuri şi escaladarea violenţei.

acum 20 zile · comentarii (57)

Urmează o lună de foc. Dragnea pregăteşte asaltul final asupra Justiţiei, sub forma amnistiei generale prin OUG. Acest atac va veni rapid, la sfîrşit de septembrie, cînd lumea va fi orbită de referendumul pentru familia tradiţională. Cu toate acestea, Dragnea s-a sinucis politic, în încercarea disperată de a scăpa de puşcărie: i-a oferit candidatura la preşedinţie lui Tăriceanu. Acest lucru nu va fi niciodată acceptat de PSD.

acum 21 zile · comentarii (9)

Printre priorităţile de securitate naţională ale tuturor ţărilor, una dintre cele mai importante, poate chiar cea mai importantă, este asigurarea securităţii alimentare. Ceea ce se întâmplă acum în România, ţară membră avertizată încă de acum trei ani de UE, să ia măsuri de prevenţie împotriva pestei porcine, seamănă nu cu un genocid al porcilor, ci cu un atentat asupra siguranţei naţionale.

acum 24 zile · comentarii (1)

Nu ştiu ce e mai grav, o ţară care nu ştie cîte infecţii intraspitaliceşti are, şi dacă o firmă de acoperiţi le tratează cu apă chioară pentru că are pile şi se ştie acoperită pe veci, sau o ţară unde toţi judecătorii din înaltele curţi trebuie să dea sentinţe cum vrea SRI, pentru că toţi au fost ascultaţi de SRI de ani de zile şi se tem.

acum 24 zile · comentarii (0)

23 august 1982. El nu era decît o voce isterică, undeva în tribune (Big Brother), noi eram o mare de copii, băieţi, fete cu fuste de-o palmă ridicate în vânt, şi-mi amintesc gândul absurd care mă culpabiliza: oare cine nu se mişcă cum trebuie, în ritm, eu sau vecinii mei, înşiraţi pe zeci de rînduri?

luna trecuta · comentarii (31)

Ca orice trăitor în ultimele aproape trei decenii postdecembriste, am fost preocupat să ştiu mai multe despre 23 august 1944. Am scris de mai multe ori, diverse articole, în colaborare am publicat chiar şi o carte cu impresii despre acest eveniment ale contemporanilor. Ce am remarcat însă, este că 23 august a fost o dată pe care mulţi au folosit-o să se legitimeze.

luna trecuta · comentarii (13)
Postari Recente