TIFF-ul, la final

TIFF-ul, la final

Festivalul de Film Transilvania a ajuns în linie dreaptă. După ce premianţii de la Cannes şi-au prezentat filmele, a sosit şi rândul laureaţilor pentru întreaga activitate.Cătălin

Dacă ar fi avut ridicate la Bruxelles necesarele antene profesioniste de detectare a semnalelor timpurii de criză, ai noştri ar fi înţeles din timp semnificaţia exactă a jocurilor care s-au deschis pe plan european, toate fiind preludiul marii confruntări politice ce urmează în pregătirea europarlamentarelor în fiecare dintre Statele Membre.

acum 2 zile · comentarii (79)

Carnegie Europe prezintă situaţia actuală a regiunii transnistrene, prin intermediul unei analize controversate. Regiunea separatistă a Republicii Moldova este văzută în studiul făcut de organizaţia cu sediu la Bruxelles ca având o orientare europeană, dar singurul proiect european rămas pe masă pentru R.Moldova este Unirea cu România.

acum 3 zile · comentarii (2)

„Cred că era mai reuşită lansarea dacă se ducea să pună gresie în toaleta unei şcoli din cele două mii care nu au – sunt şi pe aproape, prin Ilfov. Că ăsta era un gest, îl ţinea lumea minte. Avea concreteţe, claritate şi modestie, ceea ce ar trebui să transmită un lider celor care l-au votat. Dacă ar învăţa un pic care sunt aşteptările oamenilor de la el. Ieşea şi de un clip bun.”

acum 3 zile · comentarii (11)

Moda paradelor militare e veche de când lumea. Egiptenii antici, persanii sau romanii celebrau victoriile militare prin defilări în faţa propriilor cetăţeni. Cea mai veche, mai mare şi mai grandioasă astfel de manifestaţie în Europa modernă este parada militară de Ziua Bastiliei, desfăşurată aproape fără excepţie în ziua de 14 iulie a fiecărui an din 1880 încoace, la Paris, pe bulevardul Champs-Élysées.

acum 6 zile · comentarii (10)

Situaţia politică de la Chişinău a devenit fluidă în contextul apropierii campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Astfel, că scandalurile şi complicităţile de tot felul întregesc un tablou politic sumbru, marcat de jocurile de culise dintre Vladimir Plahotniuc şi Igor Dodon, după ce oamenii "oligarhului cel bun" au dat drumul pomenilor electorale şi al promisiunilor de tot felul.

acum 6 zile · comentarii (0)

Desigur, aţi auzit despre maşina de gunoi de la defilare. Şi, INCREDIBIL, despre copilul căruia i s-a făcut rău în Catedrala din Alba Iulia din cauza frigului! Şi, bineînţeles, întrebarea care pasiona orice consumator de media din România: vor fi huiduiţi sau nu vor fi huiduiţi? Trecând peste mizeria care ni se serveşte zi de zi despre Ţara noastră, 1 Decembrie a reprezentat şi un punct de reflecţie. Iată trei opinii care merită să fie citite...

acum 7 zile · comentarii (11)

Se pare că în ziua de 10 decembrie PNL-ul, care se tot auto-recomandă drept port-stindardul Opoziţiei parlamentare, va introduce mult aşteptata moţiune de cenzură la adresa guvernului condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă. Foarte bine. Moţiunea face parte din arsenalul democratic, dreptul utilizării ei e stipulat de Constituţie şi reprezintă o cutumă a vieţii democratice ca Opoziţia să o folosească.

acum 10 zile · comentarii (5)

„Drumul european nu este compromis total, dar a fost serios afectat de anumite forţe politice din R.Moldova, începând cu 2009 când s-a permis furtul acelui miliard de lei, iar noi nici astăzi nu ştim care este finalitatea anchetei, deşi mulţi cunosc cine a fost implicat în furt.“

acum 10 zile · comentarii (1)

Nu mai ajunsesem de mult la Roşia Montană. Speram că a început dezvoltarea turismului în zonă, ca lucrurile să intre în făgaşul normal şi casele cumpărate de compania Gabriel Resources, unele monumente istorice, să revină în circuitul comercial şi să fie fructificate. Eu unul mi-aş cumpăra cu drag o casă la Roşia...

acum 11 zile · comentarii (19)

Pe 28 noiembrie 1918 se vota la Cernăuţi Unirea Bucovinei cu Ţara, sub preşedinţia lui Iancu cavaler de Flondor. La 100 de ani după, Bucovina este ruptă în două părţi, mai nimeni nu marchează evenimentul şi prima pagină a ziarelor este ţinută de ninsori şi de un vremelnic ministru de Finanţe.

acum 12 zile · comentarii (5)

Pe 7 octombrie 1989, câteva zeci de tineri au ieşit în Piaţa Centrală din Chişinău şi au început să afişeze placarde cu următoarele înscrisuri: „Cerem alternativă PCUS!”, „Jos Constituţia stalinistă!”, „Jos limba rusă de stat!” etc. Miliţia RSSM a intervenit în forţă şi au avut loc ciocniri cu tinerii demonstranţi.

acum 12 zile · comentarii (1)

Decizia justiţiei moldave în legătură cu cetăţenia fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost dată pentru satisfacţia preşedintelui R.Moldova Igor Dodon, a declarat, într-un interviu pentru Jurnaliştii.ro, analistul de politică externă, Andrei Vlăsceanu.

acum 17 zile · comentarii (2)
Postari Recente