Gulaş-record la Salonta

Gulaş-record la Salonta

Locuitorii municipiului Salonta au pregătit, sâmbătă, cel mai mare gulaş din lume, o cantitate autentificată de 5.045 litri de mâncare gătită într-un singur vas, doborând recordul anterior

Lucian Davidescu: „Şi vânduţi la ruşi, şi cu banii luaţi! Asta spunea varianta de lege offshore pentru care lobby-ul abia acum intră în etapa disperată, fără mănuşi. Pentru 10 mld. €, cam orice e permis! Afacerea depăşeşte TOP 10 cazuri de corupţie din România împreună. Într-o ţară pasionată de marea corupţie şi de înalta trădare, iată o listă de întrebări care - vorba poetului - în loc să producă răspunsuri stârnesc şi mai multe întrebări.“

acum 9 zile · comentarii (32)

Stimate domnule ministru Toader, întrucît revocarea doamnei procuror şef Laura Codruţa Kovesi a creat o criză de încredere fără precedent în justiţia noastră în ultimii zece ani, iar CCR a conferit ministrului Justiţiei un rol crescut în numirea şi revocarea unui procuror şef, îmi permit să vă semnalez îngrijorările cititorilor „României curate“ şi recomandările noastre aferente.

acum 11 zile · comentarii (0)

Parcurgem zile în care modelul în care credem cel mai mult (şi cei mai mulţi dintre noi) este constant pus la îndoială, este testat şi supus presiunilor. Fie că vorbim de summitul NATO, de disputele interne privind echilibrul instituţiilor sau de încrederea generală în sistemul din care facem parte. Soluţia cea mai matură pentru fiecare dintre noi vine din încredere.

acum 12 zile · comentarii (2)

Scrisoarea de mai jos a fost trimisă la Casa Albă Preşedintelui Donald Trump, pe 9 iulie 2018, de către membrii Forumului Ministerial Aspen. Ca fost Ministru de Externe al României, mă număr printre semnatarii scrisorii, al cărei scop e să sublinieze importanţa menţinerii unei relaţii transatlantice puternice, la câteva zile de un crucial Summit NATO la Bruxelles.

acum 12 zile · comentarii (8)

Era „guvernelor Dragnea“, aceste consumabile în folosul unui singur om, ar trebui să se sfârşească miercuri în Parlament. Experimentul premierilor teleghidaţi din Kiseleff a eşuat şi orice continuare pe aceeaşi linie a şefilor de guvern docili, fără personalitate şi incompetenţi este toxică pentru ţară.

acum 26 zile · comentarii (26)

Urmarea propagandei interesate făcute de televiziunile care sunt de ambele părţi ale unor condamnaţi penali pentru înşelăciuni şi evaziuni fiscale (le doresc tot binele, dar şi vreo două excepţii care mai există au procese din care pot fi condamnate pe viitor) este că oameni nevinovaţi de ambele părţi, jandarmi şi protestatari, se trezesc faţă în faţă într-un război care nu e al lor.

luna trecuta · comentarii (10)

Am citit zilele trecute un eseu cu caracter istoric, cu totul remarcabil. Se cheamă „România în 100 de ani- Bilanţul unui veac de istorie”, e scris de austriacul Oliver Jens Schmitt, un profesor relativ tânăr- e născut în anul 1973- care predă istoria sud-est europeană la Universitatea din Viena şi care e evident că dovedeşte o preocupare evidentă pentru românia.

luna trecuta · comentarii (28)