Iohannis refuză numirea lui Cucoş la şefia Jandarmeriei până la terminarea anchetei privind violenţele de la mitingul din 10 august | klaus iohannis

Iohannis refuză numirea lui Cucoş la şefia Jandarmeriei până la terminarea anchetei privind violenţele de la mitingul din 10 august

Preşedintele Klaus Iohannis refuză să supună spre avizare Consiliului Suprem de Apărare a Ţării propunerea de numire a lui Sebastian Cucoş în funcţia de şef al Jandarmeriei Române până după pronunţarea organelor judiciare abilitate în legătură cu reprimarea violentă a protestului de vineri din Piaţa Victoriei.

Sediul Parchetului Militar din Bucureşti, fără curent. Continuă audierile după violenţele din Piaţa Victoriei

Sediul Parchetului Militar din Bucureşti, fără curent. Continuă audierile după violenţele din Piaţa Victoriei

Sediul Parchetului Militar din Bucureşti a rămas fără alimentare cu energie electrică marţi, în a doua zi în care se primesc plângeri din partea celor implicaţi în incidentele de vineri din Piaţa Victoriei şi în care sunt audiaţi martori din acest dosar. Şeful instituţiei a anunţat că au fost depuse 14 noi plângeri şi audiaţi cinci martori.

UPDATE Carmen Dan, despre intervenţia brutală a Jandarmeriei: Nu am ce să-mi reproşez. Parchetul militar: Niciun magistrat militar nu a fost prezent | psd

UPDATE Carmen Dan, despre intervenţia brutală a Jandarmeriei: Nu am ce să-mi reproşez. Parchetul militar: Niciun magistrat militar nu a fost prezent

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi, în legătură cu violenţele jandarmilor de la protestul diasporei, că nu are ce să-şi reproşeze şi că intervenţia jandarmilor a fost coordonată de un „întreg dispozitiv”, inclusiv un procuror militar. Parchetul militar susţine că niciun procuror militar nu a fost în Piaţa Victoriei în timpul intervenţiei jandarmilor de vineri seară.

„Folosirea legitimă a forţei“, prioritatea numărul 1 a Parchetului Militar. Cele trei infracţiuni vizate de ancheta procurorilor | klaus iohannis

„Folosirea legitimă a forţei“, prioritatea numărul 1 a Parchetului Militar. Cele trei infracţiuni vizate de ancheta procurorilor

„Folosirea legitimă a forţei”, aşa cum au denumit jandarmii acţiunea de vineri de la mitingul diasporei, este prioritatea numărul 1 a Parchetului Militar. Zecile de plângeri depuse de cei bătuţi, dar şi de organizaţii civice, vor fi analizate de procurorii militari, care au lăsat de o parte orice altă activitate.

Bine-aţi revenit acasă! Am plâns împreună la revedere - ne-au ajutat şi jandarmii, e drept. Am strigat împreună pentru o ţară normală, pentru justiţie, pentru o guvernare competentă. După trei seri petrecute împreună apare întrebarea: „şi-acum, ce facem?“. Ţara este în continuare condusă de aceiaşi hoţi şi de aceiaşi incompetenţi, care v-au mai şi batjocorit, insultat, bătut, minţit.

acum 2 zile · comentarii (6)

Am fost la mitingurile acestea începând chiar cu ultimul al lui Ceauşescu, sperând să se întâmple ceva acolo. Am stat atunci ce am stat, până aproape de sfârşit, şi crezând că nici de data aceasta (aceea) nu „se va întâmpla“, am plecat agale spre casă. Însă la câteva minute de la plecarea mea a început, eram pe la Dalles. M-am întors.

acum 3 zile · comentarii (2)

Cel puţin pentru o scurtă perioadă, Piaţa Victoriei a devenit tabla de şah a României, locul în care anumite forţe se bat pentru imagine, influenţă şi, evident, voturi. În şah, câştigă cel care îşi surprinde adversarul cu anumite mutări sau strategii neaşteptate şi îşi calculează un număr de mutări mai mare decât adversarul.

acum 3 zile · comentarii (10)

Alegerile anticipate sunt o soluţie atunci cînd un partid de guvernământ îşi pierde popularitatea şi există alternativă. Dar cum asta nu e cazul la noi,  şi cum nimeni nu aştepta serios să se întîmple, cine se ascunde în spatele diasporei de subzistenţă? Cine cîştigă din haos şi violenţă, decît cine are nevoie să ţină electoratul mobilizat pînă la alegeri şi acel serviciu secret cu buget mai mare ca în Germania, abia tăiat, şi angajaţi peste tot?

acum 4 zile · comentarii (8)

Dragi români, mă cunoaşteţi, mulţi dintre voi, pe platforma ”Adevărul”, dar alţii şi din viaţa de zi cu zi. Am fost mereu un om echilibrat, dar asta nu înseamnă că atunci când  a trebuit să am o opinie am stat deoparte. Am sperat până în noaptea trecută că România mai este o democraţie europeană. M-am înşelat.

acum 5 zile · comentarii (6)

Dragă PSD, te iau cu frumosul ca să înţelegi: “drepturile omului” nu este un concept pe care ai dreptul să îl scoţi la înaintare doar când ai tu chef sau când îţi justifică politicile de orice fel, mai mult sau mai puţin justificate. Drepturile omului nu înseamnă doar condiţii umane în închisori şi procese echitabile (lucruri cu care noi am fost şi rămânem de acord), ci în primul rând dreptul la liberă exprimare.

acum 5 zile · comentarii (17)

Recentele dezvăluiri ale celui care a coordonat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) munca unui grup de oameni, ofiţeri deplin conspiraţi şi cunoscuţi sub denumirea de „Fantome/Ilegali“ (Brigada„U“), a readus în discuţie importanţa informaţiei secrete, a celui care o obţine în folosul ţării sale, precum şi a modului în care aceasta poate fundamenta orientarea strategic a elitelor politice aflate la conducerea statului.

acum 10 zile · comentarii (10)

Indulgenţa faţă de mituitor e probabil unul dintre marile păcate ale luptei anticorupţie de până acum. Consecinţa este că, mai ales de la adăpostul unei jurisdicţii internaţionale, mituitorii sunt încurajaţi în comportamentul lor. Este prins un politician şi băgat în puşcărie? Nici o problemă, găsim altul, dăm şpagă până nimerim unde trebuie! (Lucian Davidescu)

acum 10 zile · comentarii (9)

Au fost prea multe critici la adresa Diasporei în ultima săptămână că să fie trecute vederea. Poziţia şi argumentele Alinei Mungiu Pippidi, care-i jigneşte pe românii din Diaspora, inclusiv pe cei care vor participa la protestul din 10 august, trebuie atacate, iar românii de peste hotare trebuie apăraţi cu argumente.

acum 11 zile · comentarii (76)

Dacă nu ar fi avut plasate la loc vizibil data şi locul publicării- 3 august 2018, ediţia online a „Cotidianului” lui Cornel Nistorescu, dar şi (din păcate!) blogurile „adevărul.ro”- puteam să pariez că articolul „Această mahala nu reprezintă diaspora”- a apărut până în data de 22 decembrie 1989. Fie în „Scânteia”, spre a-i înfiera pe protestatarii de la Timişoara, fie în „Săptămâna” a lui Eugen Barbu.

acum 12 zile · comentarii (63)