Garda de Mediu: Sancţiuni de 350.000 de lei după descinderi de amploare la Sinteşti, „polul incendierilor ilegale şi al maşinilor dezmembrate”

Garda de Mediu: Sancţiuni de 350.000 de lei după descinderi de amploare la Sinteşti, „polul incendierilor ilegale şi al maşinilor dezmembrate”

Garda Naţională de Mediu anunţă că a dat 12 sancţiuni în valoare de 350.000 de lei în urma unor descinderi de amploare făcute în localitatea Sinteşti, "polul incendierilor ilegale şi al maşinilor dezmembrate". Totodată, au fost confiscate peste 12 tone de metale şi 3 tone de cauciucuri, cea mai mare captură fiind un autocar parţial dezmembrat.

STS: Este necesară actualizarea, pe dispozitivele cu sistem Android, a aplicaţiei Check DCC de verificare a certificatelor digitale COVID | coronavirus

STS: Este necesară actualizarea, pe dispozitivele cu sistem Android, a aplicaţiei Check DCC de verificare a certificatelor digitale COVID

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a precizat că este necesară actualizarea aplicaţiei Check DCC pe dispozitivele cu sisteme de operare Android întrucât au fost realizate modificări la gateway-ul european. În lipsa acestei actualizări, verificarea certificatului digital nu mai este posibilă decât prin versiunea web a aplicaţiei.

Un fost procuror anchetat de DNA şi achitat de instanţă obţine daune morale pentru reţinere şi arestare nelegale. Ce sumă trebuie să îi plătească statul

Un fost procuror anchetat de DNA şi achitat de instanţă obţine daune morale pentru reţinere şi arestare nelegale. Ce sumă trebuie să îi plătească statul

Fostul procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti Liviu Tudose, care a fost cercetat de DNA, alături de reprezentanţi mai multor instituţii publice şi de fostul deputat Sebastian Ghiţă, într-un dosar în care a fost reţinut şi arestat preventiv, a obţinut despăgubiri în instanţă după ce a dat în judecată statul român, dar şi Direcţia Naţională Anticorupţie şi mai mulţi foşti sau actuali procurori din cadrul acestei structuri.

Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor: În ultimii 8 ani, 426 de femei au fost ucise de un membru al familiei

Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor: În ultimii 8 ani, 426 de femei au fost ucise de un membru al familiei

25 noiembrie este Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor. ONG-urile din cadrul Reţelei VIF atrag atenţia că pandemia de COVID-19 a sporit numărul de cazuri de violenţă împotriva femeilor. Prin urmare, este nevoie de eforturi susţinute şi de măsuri mai ferme pentru prevenţia şi combaterea fenomenului.

Dacă de la membrii guvernului impuşi de păpuşari, nu aveam nici o pretenţie de moralitate şi decenţă, de la generalul Ciucă, un aparent om politic mioritic până recent, când încă nu dădea semne de troacă politică, acum, acesta recită de câteva zile, aproape continuu, minciunile scrise de alţii!!! Promite câte în lună şi stele, lucruri despre care ştie sigur că nu or să se facă în veci, nici din întâmplare cu o astfel de guvernare!!!

acum 6 zile · comentarii (4)

În data de 10.11.2021, presa din România a semnalat publicarea sondajului de opinie intitulat ”Identitatea naţională şi relaţiile cu Ungaria, în rândul maghiarilor din Transilvania - 2021/Nemzeti identitás és Magyarországhoz való viszony az erdélyi magyarok körében 2021.

acum 9 zile · comentarii (40)

Într-un dialog în exclusivitate pentru blogurile Adevărul.ro,  E.S. Dl. Moayad Fathallah Mohamed EL DALIE, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România, a discutat cu analistul de politică externă Răzvan Munteanu despre relaţiile diplomatice dintre Egipt şi România, precum şi despre situaţia actuală din Orientul Mijlociu şi Africa.

acum 14 zile · comentarii (0)

În diverse cercuri de la Bruxelles şi din alte capitale circulă traduceri ale documentului intitulat „Fundalul şi Precursorii Holocaustului. Rădăcini ale antisemitismului românesc. Antisemitismul Ligii Apărării Naţional Creştine şi al Gărzii de Fier. Politicile antisemite ale guvernului Goga şi ale dictaturii regale”.

acum 18 zile · comentarii (120)

Poate vă amintiţi că am fost parte activă, extrem de entuziastă, a coaliţiei occidentale chemată sub steagul SUA pentru a îndepărta cât mai rapid ameninţarea teribilă invocată în acel moment, adică prezenţa unui arsenal important de arme de distrugere în masă pe care regimul lui Saddam Hussein - nimeni nu avea niciun fel de îndoială - era gata să le folosească pentru a extermina întreaga civilizaţie occidentală.

acum 22 zile · comentarii (8)

În marja summitului COP 26 de la Glasgow, în cadrul unei întâlniri bilaterale între preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a fost convenit cel mai important transfer de tehnologie de ultimă generaţie către România: tehnologia SMR-urilor, a reactoarelor nucleare mici modulare pe care SUA tocmai le testează şi brevetează.

acum 28 zile · comentarii (109)

Continuăm astăzi analiza acţiunilor Ungariei de intruziune în spaţiul României, ceea ce am numit, cu multă vreme în urmă, aici la LARICS, acţiuni de de-suveranizare a României şi, ulterior, de co-suveranizare a Ungariei în Transilvania. Actualele proiecte de achiziţii de clădiri sau de terenuri arabile sunt parte a acestui proiect mai amplu al Budapestei, la care România se uită neputincios.

acum 30 zile · comentarii (51)

În preajma sărbătoririi Centenarului Regelui Mihai am avut ocazia să iau un scurt interviu, în cadrul proiectului cultural, „Regele Mihai – un destin în slujba României”, tânărului istoric Tudor Vişan-Miu, care a avut amabilitatea să răspundă la câteva întrebări despre Regele Mihai.

luna trecuta · comentarii (5)

Asociaţia Diplomaţie şi Identitate Culturală Europeană (ADICE), organizaţie non-guvernamentală care are ca scop promovarea identităţii culturale româneşti pe plan intern şi internaţional, a lansat în An Centenar Regele Mihai I al României, proiectul cultural „Regele Mihai – un destin în slujba României”, finanţat de Ministerul Culturii.

luna trecuta · comentarii (9)
Postari Recente
Modifică Setările