MAE, noi precizări cu privire la situaţia românilor blocaţi în Africa de Sud | coronavirus

MAE, noi precizări cu privire la situaţia românilor blocaţi în Africa de Sud

Ministerul Afacerilor Externe a transmis duminică o serie de precizări cu privire la situaţia cetăţenilor români blocaţi în Africa de Sud, în contextul anulării curselor aeriene din cauza apariţiei noii tulpini de coronavirus - Omicron. Astfel, dintre cei 36 de cetăţeni români pe care MAE îi avea sâmbătă în evidenţă, o persoană a părăsit Africa de Sud un zbor de linie, iar alte patru persoane au cerut sprijin consular.

Poliţiştii ameninţă cu proteste de 1 decembrie. Sindicatul Europol: „Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului”

Poliţiştii ameninţă cu proteste de 1 decembrie. Sindicatul Europol: „Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului”

Poliţiştii din Sindicatul Europol ameninţă cu proteste care încep din 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Aceştia spun într-un comunicat de presă că nu mai acceptă să îndeplinească sarcini care nu sunt în fişa postului şi că nu mai sunt dispuşi să fie fraierii sistemului bugetar. Ei subliniază că pensiile militare nu au fost indexate nici măcar cu inflaţia, iar din 2007 poliţiştii nu au avut parte de măriri ale salariilor.

Şedinţă de urgenţă: Toate persoanele care vin din ţările de pe lista roşie intră în carantină. Statul Malawi a fost introdus în zona de risc epidemiologic | coronavirus

Şedinţă de urgenţă: Toate persoanele care vin din ţările de pe lista roşie intră în carantină. Statul Malawi a fost introdus în zona de risc epidemiologic

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 28 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 108, privind actualizarea listei statelor de risc epidemiologic şi pentru stabilirea unor măsuri necesare în actualul context. În zona roşie a intrat şi statul Malawi.

Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic. Cine nu poate intra în România şi cine trebuie să stea în carantină obligatorie | coronavirus

Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic. Cine nu poate intra în România şi cine trebuie să stea în carantină obligatorie

CNSU a adoptat Hotărârea cu privire la lista de clasificare a ţărilor şi teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea şi cu privire la care se instituie măsura carantinei. În contextul apariţiei noii tulpini sud-africane de coronavirus, se instituie carantinarea cetăţenilor români care vin din zonele respective şi se interzice accesul cetăţenilor străini şi apatrizi.

Dacă de la membrii guvernului impuşi de păpuşari, nu aveam nici o pretenţie de moralitate şi decenţă, de la generalul Ciucă, un aparent om politic mioritic până recent, când încă nu dădea semne de troacă politică, acum, acesta recită de câteva zile, aproape continuu, minciunile scrise de alţii!!! Promite câte în lună şi stele, lucruri despre care ştie sigur că nu or să se facă în veci, nici din întâmplare cu o astfel de guvernare!!!

acum 6 zile · comentarii (4)

În data de 10.11.2021, presa din România a semnalat publicarea sondajului de opinie intitulat ”Identitatea naţională şi relaţiile cu Ungaria, în rândul maghiarilor din Transilvania - 2021/Nemzeti identitás és Magyarországhoz való viszony az erdélyi magyarok körében 2021.

acum 9 zile · comentarii (40)

Într-un dialog în exclusivitate pentru blogurile Adevărul.ro,  E.S. Dl. Moayad Fathallah Mohamed EL DALIE, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România, a discutat cu analistul de politică externă Răzvan Munteanu despre relaţiile diplomatice dintre Egipt şi România, precum şi despre situaţia actuală din Orientul Mijlociu şi Africa.

acum 14 zile · comentarii (0)

În diverse cercuri de la Bruxelles şi din alte capitale circulă traduceri ale documentului intitulat „Fundalul şi Precursorii Holocaustului. Rădăcini ale antisemitismului românesc. Antisemitismul Ligii Apărării Naţional Creştine şi al Gărzii de Fier. Politicile antisemite ale guvernului Goga şi ale dictaturii regale”.

acum 18 zile · comentarii (120)

Poate vă amintiţi că am fost parte activă, extrem de entuziastă, a coaliţiei occidentale chemată sub steagul SUA pentru a îndepărta cât mai rapid ameninţarea teribilă invocată în acel moment, adică prezenţa unui arsenal important de arme de distrugere în masă pe care regimul lui Saddam Hussein - nimeni nu avea niciun fel de îndoială - era gata să le folosească pentru a extermina întreaga civilizaţie occidentală.

acum 22 zile · comentarii (8)

În marja summitului COP 26 de la Glasgow, în cadrul unei întâlniri bilaterale între preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a fost convenit cel mai important transfer de tehnologie de ultimă generaţie către România: tehnologia SMR-urilor, a reactoarelor nucleare mici modulare pe care SUA tocmai le testează şi brevetează.

acum 28 zile · comentarii (109)

Continuăm astăzi analiza acţiunilor Ungariei de intruziune în spaţiul României, ceea ce am numit, cu multă vreme în urmă, aici la LARICS, acţiuni de de-suveranizare a României şi, ulterior, de co-suveranizare a Ungariei în Transilvania. Actualele proiecte de achiziţii de clădiri sau de terenuri arabile sunt parte a acestui proiect mai amplu al Budapestei, la care România se uită neputincios.

acum 30 zile · comentarii (51)

În preajma sărbătoririi Centenarului Regelui Mihai am avut ocazia să iau un scurt interviu, în cadrul proiectului cultural, „Regele Mihai – un destin în slujba României”, tânărului istoric Tudor Vişan-Miu, care a avut amabilitatea să răspundă la câteva întrebări despre Regele Mihai.

luna trecuta · comentarii (5)

Asociaţia Diplomaţie şi Identitate Culturală Europeană (ADICE), organizaţie non-guvernamentală care are ca scop promovarea identităţii culturale româneşti pe plan intern şi internaţional, a lansat în An Centenar Regele Mihai I al României, proiectul cultural „Regele Mihai – un destin în slujba României”, finanţat de Ministerul Culturii.

luna trecuta · comentarii (9)
Postari Recente
Modifică Setările